Τον γύρο της Ελλάδας έκανε η φωτογραφική βόλτα του Πατρινού Οδυσσέα Ξεριζωτή στο παρατημένο εδώ και χρόνια Εργοστάσιο Τέχνης στην Ακτή Δυμαίων το οποίο δημιουργήθηκε ως θέατρο στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2006 για να φιλοξενεί εκδηλώσεις μέσα από τον τομέα του πολιτισμού και να εξελιχθεί σε κυψέλη τεχνών για την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Αντ’ αυτού η μοντέρνα αυτή κατασκευή που ήθελε να θυμίζει ένα μεταβιομηχανικό κτίριο σε ότι αφορά την αρχιτεκτονική και που είχε κοστίσει πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ, έγινε μία εικόνα καταστροφής που ανέδειξε ο «Ενεργός – Άνεργος Πολίτης» με τις φωτογραφίες του.

Το θέμα έκανε αίσθηση στο πανελλήνιο καθώς αποτελεί ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα της αναλγησίας τους κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά προεκτείνοντας της σπατάλης του δημόσιου χρήματος τον καιρό των… παχιών αγελάδων τότε που η Πάτρα ζητούσε τα…  σκήπτρα της ευρωπαϊκής πολιτιστικής πρωτεύουσας.

Μία ευκαιρία που έφυγε αναξιοποίητη για την Πάτρα, όπως και τόσες άλλες, καθώς όχι μόνο δεν φτιάχτηκε σχεδόν τίποτα, αλλά και αυτά που φτιάχτηκαν αφέθηκαν στην τύχη τους. Το όλο θέμα απασχόλησε την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Σκάι της Άννας Μπουσδούκου που έκανε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση στο σημείο, με τον Πατρινό δημοσιογράφο και ανταποκριτή του σταθμού Χρήστο Στρατουλάκο, έχοντας δίπλα του τον Οδυσσέα Ξεριζωτή.  

Ο κ. Ξεριζωτής αναφέρθηκε στο φωτορεπορτάζ του τονίζοντας ότι θέλησε να βγάλει κάποιες φωτογραφίες στο κτίριο που παραμένει άψυχο και έρημο εδώ και χρόνια και αυτό που ανακάλυψε ήταν ότι η κεντρική του πόρτα είχε παραβιαστεί, ενώ το εσωτερικό του είχε λεηλατηθεί. Τόνισε ότι ακόμα και τώρα μία εβδομάδα μετά το ρεπορτάζ του η κεντρική πόρτα είναι παραβιασμένη και δεν υπάρχει κανείς φύλακας στο σημείο.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι το θέατρο αυτό θα μπορούσε να καλύψει σημαντικές θεατρικές δραστηριότητες της πόλης, σε μία Πάτρα που έχει αρκετούς ερασιτεχνικούς θιάσους και είναι ενεργή θεατρικά, την στιγμή που στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει μόνο δύο θέατρα που να της ανήκουν, το Δημοτικό Θέατρο του Απόλλωνα και το Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο. 

Σημειώνουμε ότι την επιστολή του Οδυσσέα Ξεριζωτή και όλο το φωτορεπορτάζ  δημοσίευσε το patrasevents.gr στην στήλη «Γνώμες, απόψεις, σχόλια».