Η Υγεινομική μεταρρύθμιση σε συνθήκες κρίσης και η δυσμενής θέση του ΤΣΑΥ  ήταν τα θέματα που απασχόλησαν την εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Ιατρικοί Σύλλογοι Πελοποννήσου στην Πάτρα, την  Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014, στα πλαίσια του 11ου Παμπελοποννησιακού Συνεδρίου, με θέματα. Στη διάρκειά του αναδείχθηκαν ουσιαστικά προβλήματα και προτάθηκαν λύσεις στα μείζονα θέματα που απασχολούν τα  μέλη τους αλλά και τους πολίτες ως χρήστες των υπηρεσιών υγείας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Στην εκδήλωση προήδρευσε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος.

Συμμετείχαν με εισηγήσεις τους οι κάτωθι ομιλητές:

Κυριάκος Σουλιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Υγείας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα εισήγησης: «Οικονομική προσέγγιση στην πολιτική υγείας υπό τη σκιά της κρίσης. Αδιέξοδα και προοπτικές»


KYRIAKOS SOULIOTIS 1

Άννα Μαστοράκου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών με θέμα εισήγησης: «Νέος υγειονομικός χάρτης Πελοποννήσου: Η άποψη των ιατρών».


ANNA MASTORAKOU 19-10-2014.wmv

Αναστάσιος Βασιάδης, Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, με θέμα εισήγησης: «Παρουσίαση κατάστασης του ΤΣΑΥ – Ανάλυση οικονομικών, νομικών και διοικητικών δεδομένων».


ANASTASIOS VASIADIS

Ιωάννης Κιτσοπανίδης, Πρόεδρος της Επιτροπής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για το ΤΣΑΥ, με θέμα εισήγησης: «Αίτια και αποτελέσματα δυσμενούς κατάστασης του ΤΣΑΥ».


IOANNIS KITSOPANIDIS

Ο κ. Βασίλειος Σταθόπουλος, μέλος Διοικούσας Επιτροπής του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ και μέλος ΔΣ του ΕΤΑΑ, έκανε παρέμβαση στη συζήτηση.


VASILEIOS STATHOPOULOS

Στο πλαίσιο των εργασιών, όπως αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, έγινε εμφανής η ανάγκη χρηματοδότησης και αναβάθμισης των δομών της Π.Φ.Υ. και εφαρμογή απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών και εξυγίανσης του ΤΣΑΥ.