Ο Μαραθώνιος της Αθήνας, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, διεξάγεται την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 στη διαδρομή Μαραθώνας – Αθήνα που αποτελεί όνειρο κάθε Μαραθωνοδρόμου ανά την υφήλιο να έρθει και να την τρέξει.

Παράλληλα με τον Μαραθώνιο των 42.195 μέτρων, διεξάγονται και αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ στο κέντρο της Αθήνας. Οι συμμετοχές ξεπερνούν κατά πολύ τις 30.000 και προέρχονται από πάνω από 100 χώρες του κόσμου.

Ο ΣΕΓΑΣ έχει καθιερώσει και διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις που διεξάγονται το τετραήμερο πριν τον αγώνα. Σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνεται έκθεση αθλητικού κυρίως περιεχομένου και η τελετή αφής της Μαραθώνιας φλόγας στον Ιερό χώρο του Τύμβου. Σε συνεργασία με την AIMS πραγματοποιείται επίσης συμπόσιο με θέμα το Μαραθώνιο δρόμο και gala στη διάρκεια του οποίου αναδεικνύονται οι κορυφαίοι (άνδρας και γυναίκα) μαραθωνοδρόμοι της χρονιάς.

Ο «Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός» διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ Α.Ε. Επίσης, η διοργάνωση υποστηρίζεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.