Σε ανακοίνωση – δήλωση η οποία υπογράφεται από την πρόεδρο και τον γραμματέα του Συλλόγου Γεώργιος Σκουρμπής, τονίζεται ότι οι ασκούντες κριτική «λάμπουν δια της απουσίας τους» από τον Σύλλογο.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τη διαμαρτυρία κάποιων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και κάποιων εκλεκτόρων του ΠΙΣ για τη συμμετοχή του Προεδρείου του ΙΣΠ μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Διοικητή του ΠΓΝΠ σε ευρεία σύσκεψη που διοργανώθηκε το περασμένο Σάββατο, η οποία πραγματοποιήθηκε ως ενδιάμεση στάση σε προγραμματισμένη περιοδεία του ΠΙΣ για την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

Υπενθυμίζεται ότι:

•το Προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου έχει τη θεσμική και νομική υποχρέωση της εκπροσώπησης του Διοικητικού Συμβουλίου, χωρίς να απαιτείται ειδική αδειοδότηση.

•Δεν είθισται από προσκεκλημένο θεσμικό όργανο η αναζήτηση των κομματικών ταυτοτήτων των παρευρισκομένων.
Η έκπληξη για την δημοσιοποιηθείσα καταγγελία είναι μεγάλη γιατί εκφράζεται από μέλη που:

•κάποια από αυτά λάμπουν δια της απουσίας τους από τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΠ, του ΠΙΣ αλλά και τις εκδηλώσεις του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

•απέχουν μόνιμα από την ενεργό συμμετοχή στην ανάδειξη των ουσιαστικών προβλημάτων, όπως αυτή διενεργείται συστηματικά από το Προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, πρακτική που δείχνει σοβαρή εκπροσώπηση και όχι προσχηματική επικοινωνιακή παρουσία.

Τέλος, οφείλουμε να πληροφορήσουμε ενδεικτικά τους καταγγέλλοντες συμβούλους ότι στις πρόσφατες εκδηλώσεις και δράσεις του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, οι οποίες τελούσαν υπό τη γνώση και την έγκριση, αλλά χωρίς την ενεργό συμμετοχή τους, ότι διενεργήθηκαν οι κάτωθι δράσεις:

1.Κατά τη στρογγυλή τράπεζα του 11ου Παμπελοννησιακού συνεδρίου στις 19/10/2014, με θέμα: «Η δυσμενής θέση του ΤΣΑΥ», κατατέθηκαν σοβαρές καταγγελίες για την κακοδιαχείριση του ταμείου και την απώλεια αρχείων της βάσης δεδομένων, που απασχολούν ήδη τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

2.Κατά τη στρογγυλή τράπεζα του 11ου Παμπελοννησιακού συνεδρίου στις 19/10/2014, με θέμα: «Υγειονομική μεταρρύθμιση υπό συνθήκες κρίσης», συλλέχτηκαν στοιχεία χαρτογράφησης από όλους τους νομούς και αναδείχτηκαν οι σοβαρές ελλείψεις σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στη Νοσοκομειακή περίθαλψη.

3.Κατά την εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών που διενεργήθηκε στις 19/10/2014 με θέμα “ Κρίση και Ψυχική Υγεία”, αναδείχθηκαν οι κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης στην επιδείνωση της ψυχικής υγείας των πολιτών με σημαντική αύξηση της κατάθλιψης.

4.Κατά την ευρεία σύσκεψη που διενεργήθηκε στο ΠΓΝΠ, συζητήθηκαν θέματα που αναφέρονται αναλυτικά στο εκδοθέν Δελτίο Τύπου.
Στην ουσιαστική και ενεργό ενασχόληση με τα σοβαρά προβλήματα που μαστίζουν τον ιατρικό κόσμο και την πολύπαθη δημόσια υγεία, δε χωρά προσχηματική επικοινωνιακή διαχείριση, υποκινούμενη από συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες».