Σημαντικές εκδηλώσεις θα γίνουν την Τετάρτη στις 5 Νοεμβρίου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Παθολογικής Ανατομικής από την Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής και της Πανελλήνιας Ένωσης Παθολογοανατόμων, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών.

Ορισμένες από αυτές τις εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στην Πάτρα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής: «Είναι μια ευκαιρία για εμάς, τους Παθολογοανατόμους, να παρουσιάσουμε την ειδικότητά μας στο ευρύ κοινό, να εξηγήσουμε τη σημασία της για τη διάγνωση και τη θεραπευτική απόφαση και να αποκρούσουμε, σήμερα στην άκρως ανταγωνιστική-ενίοτε με μη θεμιτό τρόπο-εποχή στην οποία ζούμε και δραστηριοποιούμαστε, την εισβολή στον επιστημονικό και επαγγελματικό μας χώρο άλλων επιστημόνων (κυρίως μη γιατρών).

Η διαφώτιση του κοινού είναι η καλύτερή μας άμυνα. Ως ομάδα επαγγελλόμενων επιστημόνων δεν επιβουλευόμαστε τον επαγγελματικό χώρο όμορων ή μη ιατρικών και άλλων επιστημονικών ειδικοτήτων, αλλά δεν επιτρέπουμε και σε κανέναν άλλο να αντιποιείται το επάγγελμά μας και την ιατρική μας ειδικότητα. Αυτό όχι μόνο για την της επιστήμης και του επαγγέλματός μας αλλά και, κυρίως, για το καλώς εννοούμενο συμφέρον των ασθενών μας».


Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν