Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Πάτρα, αλλά και στην Ναύπακτο η εορτή του Αγίου Δημητρίου. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου και μία ολόκληρη συνοικία της άνω πόλης της Πάτρας πανηγύριζε, με τις καμπάνες να χτυπούν από το πρωί χαρμόσυνα και στην εκκλησία να συρρέει πλήθος πιστών από όλες τις ηλικίες.

Οι πιστοί προσκύνησαν με ευλάβεια την  ιερά εικόνα του γενναίου έφιππου αγίου Δημητρίου, ενώ ο Μητροπολίτης Πατρών κήρυξε τον θείο λόγο, στην πανηγυρική λειτουργία που έγινε στον ναό υπό την παρουσία του.

Ο κ.κ. Χρυσόστομος κάλεσε τούς γονείς να προσφέρουν ως πρότυπο ζωής στα παιδιά τους, τους Αγίους, διότι όπως έλεγε χαρακτηριστικά ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς «τα συναξάρια των Αγίων είναι η ωραιότερη εγκυκλοπαίδεια για να μορφώσουμε τα παιδιά μας».

Παράλληλα εξέφρασε την μεγάλη χαρά και συγκίνησή του για τον Πατραϊκό Λαό, ο οποίος  εκκλησιάζεται με του ναούς να γεμίζουν από πιστούς της Κυριακές, ενώ ευχήθηκε σε όλους τα δέοντα από καρδιάς και ιδιαιτέρως σε όσους και όσες γιόρταζαν του Αγίου Δημητρίου.

Σε ότι αφορά την Ναύπακτο όπου ο Άγιος Δημήτριος είναι  ο προστάτης της πόλης, όπως κάθε χρόνο, αρκετοί πιστοί επισκέφτηκαν τον Μητροπολιτικό Ναό, ενώ πολλοί τουρίστες συμμετείχαν από κοντά στις πανηγυρικές εκδηλώσεις και στα εμποροπανήγυρη  της πόλης για τον πολιούχο της.