«Θερίζουν» τα ναρκωτικά στις συνοικίες και στις φτωχογειτονιές της Πάτρας.

Η έλλειψη εργασίας, η οικονομική κρίση, τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν σε πολλά νοικοκυριά της πόλης, έχει, όπως όλα δείχνουν, βοηθήσει στην εξάπλωση των ναρκωτικών ουσιών, αλλά και στις τάσεις προς τον αλκοολισμό.

Οι άνεργοι «ποτίζονται» με ουσίες, θέλοντας να γεμίσουν το κενό τους, την στιγμή που γνωρίζουν ότι θα βρουν εύκολα το ναρκωτικό που ζητάνε, πιστεύοντας ότι θα τους δώσει την δυνατότητα να «ξεφύγουν» από την σκληρή καθημερινότητα τους.

Γνωρίζουν μάλιστα τα «στέκια», ακόμα και τις γειτονιές που θα βρουν την ουσία που θέλουν,  ενώ παζαρεύουν τα deals, ακόμα και σε δημόσια θέα, αδιαφορώντας αν τους κοιτάνε.

Στις νέες γενιές, ακόμα και σε νεαρούς μαθητές, των 16 και 17 ετών το «χασίσι» παρουσιάζεται σαν το «must» που θα πρέπει να δοκιμάσει κανείς για να βρει φίλους, ενώ οι πιο «ριψοκίνδυνοι» βρίσκουν «χάπια» από γνωστές «πιάτσες» της πόλης, πλατείες, ακόμα και σπίτια, ζητώντας να κάνουν το κάτι πιο extreme.

 Ναρκωτικά, χάπια και ουσίες επικίνδυνες που πουλιούνται σε τιμές κόστους από «εμπόρους» που «επενδύουν» με αυτόν τον τρόπο στην «πελατεία» τους. Στα σχολεία ομάδες "άγριων" αγοριών φέρνουν αλκοόλ για να το πιουν στις τουαλέτες. 

Την ίδια στιγμή, καθημερινά αυξάνονται τα άτομα εκείνα που καταφεύγουν σε θεραπευτικά κέντρα και ομάδες για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που έχουν με τον εθισμό και τις ουσίες.

Όλα αυτά την ίδια ώρα που στους καφενέδες των συνοικιών το αλκοόλ ρέει από νωρίς, με πολλούς Πατρινούς να ψάχνουν τα χαμένα όνειρα τους στις εξαρτήσεις και σε ψεύτικους κόσμους.