Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και ειδικότερα από το Τμήμα Προστασίας Δημόσιας Περιουσίας σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος 59χρονου ημεδαπού επιχειρηματία, ο οποίος κατηγορείται για απάτη και πλαστογραφία σε βάρος της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. 

Η επιχείρηση του 59χρονου, τουλάχιστον από το έτος 2012, συμμετείχε σε ανοικτούς δημόσιους διαγωνισμούς, που αφορούσαν στην προμήθεια ελαστικών οχημάτων λεωφορείων για εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Ο.ΣΥ. Α.Ε. 

Η παραπάνω επιχείρηση, προκειμένου να προσφέρει την χαμηλότερη τιμή, προσκόμιζε στο φάκελο της τεχνικής προσφοράς πλαστά πιστοποιητικά ξένου οίκου αξιολόγησης, σύμφωνα με τα οποία τα προσφερόμενα ελαστικά, που παράγονταν σε χώρα της Ασίας, πληρούσαν τόσο τις προδιαγραφές της προκήρυξης της Ο.ΣΥ. Α.Ε. όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Από την αστυνομική έρευνα έχει διακριβωθεί ότι για το έτος 2012, η Ο.ΣΥ. Α.Ε. προμηθεύθηκε από την επιχείρηση του 59χρονου τουλάχιστον 9.000 ελαστικά, διαφόρων διαστάσεων, αμφιβόλου ποιότητας, από μη πιστοποιημένο κατασκευαστή, αντί του ποσού των δύο εκατομμυρίων πεντακοσίων είκοσι τριών χιλιάδων ευρώ περίπου (2.523.000€). 

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου προσδιορισθεί επακριβώς η έκταση της απάτης, καθώς και τυχόν παράνομη εμπλοκή - συμμετοχή σε άλλους δημόσιους διαγωνισμούς.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.