Θερμή υποδοχή επεφύλαξε, μετά από την Αθήνα και το κοινό της Πάτρας, στο βιβλίο του Νίκου Καρυώτη ''Η ψυχή στην Πέτρα''... ( Εκδόσεις Γαβριηλίδη ). 

Η παρουσίαση, πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου “Discover” στην μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου ''Βυζαντινό'', η οποία ήταν κατάμεστη από κόσμο, που συνομιλούσε διαρκώς με τον συγγραφέα. 

''Η ψυχή στην Πέτρα''

Ένα βιβλίο που αποτελεί κατάθεση ψυχής, του συγγραφέα του, ο οποίος υπήρξε επί μια εικοσαετία, κοινοτάρχης στο χωριό Φλόκα, της Αρχαίας Ολυμπίας. Και ο οποίος δημιούργησε στο χωριό τέτοια έργα υποδομής, που τα ζηλεύει, όχι μόνο ο νομός της Ηλείας, μα και ολόκληρη η Ελλάδα. 

Γιατί ο Νίκος Καρυώτης, εισήγαγε στην δική του κοινοτική θητεία, ως πρόεδρος, άλλα ήθη και άλλους τρόπους δημιουργικής δράσης, άγνωστους στο πανελλήνιο μέχρι και σήμερα.

Δημιουργώντας μια κοσμογονική αλλαγή στην μέχρι τότε εικόνα του χωριού. Με υποδομές αξιοζήλευτες...Απόλυτα ταυτισμένες και με το περιβάλλον. Φυσικά με κορυφαία την δημιουργία του Θεάτρου Φλόκα. 

Ενός βιβλίου γεμάτου αρετές, που όλοι χαρακτήρισαν, ως ένα από τα καλύτερα στο είδος του. Με αυτά τα αυτοβιογραφικά στοιχεία που ξεδιπλώνει ο συγγραφέας, με τόσο τρυφερό και αυθεντικό τρόπο. Και ως μοναδικό για το θέμα με το οποίο καταπιάνεται και αναπτύσσει. Άψογο στην γραφή του, αυθεντικό στον λόγο του και χαρισματικό στην εξέλιξη του.


Την παρουσίαση συντόνισε, ο λυκειάρχης κ. Νίκος Κονδύλης. 

Ενώ για τις αρετές του βιβλίου, αλλά και για τον άνθρωπο, Νίκο Καρυώτη, μίλησε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Πάνος Καλουδάς, για χρόνια διευθυντικό στέλεχος της ΕΡΤ. 

Και ο γνωστός καλλιτέχνης της πίστας και του θεάτρου Κώστας Βενετσάνος. 

Θερμό χειροκρότημα παρατεταμένο, εισέπραξε ο συγγραφέας ,ο οποίος συγκινημένος αναφέρθηκε στον αγώνα του και στους λόγους που τον ώθησαν, στο να γράψει, αυτό το, υπέροχο από κάθε άποψη βιβλίο του. 

Ανάμεσα στο πολυπληθές κοινό και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, που τίμησε με την παρουσία του, την εκδήλωση. 

Όπως και επιφανείς πολίτες της Πάτρας.