Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών αλλά και γονέων και σε ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στο Ξενοδοχείο Βυζαντινό η παρουσίαση του βιβλίου «Μαθηματικά Στ΄ δημοτικού: Κατακτώ την κορυφή». Στην εκδήλωση που οργάνωσε το Βιβλιοπωλείο “Discover” και οι Εκδόσεις Πατάκη οι συγγραφείς Μπεκιάρης Γιώργος και Μαρία Λάτση παρουσίασαν τα βασικά σημεία και τις καινοτομίες του βιβλίου τους, το οποίο αποτελεί ένα χρήσιμο βοήθημα για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Αρχικά το βιβλίο παρουσίασε ο Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών Γιάννης Καραντζής με εγκωμιαστικά λόγια για τους συγγραφείς και το περιεχόμενό του.

Στη συνέχεια, οι συγγραφείς αναφέρθηκαν στη φιλοσοφία και στο περιεχόμενο του βιβλίου, το οποίο προσπαθεί να αξιοποιήσει τις σύγχρονες θεωρίες των μαθηματικών και με εποικοδομητικό τρόπο έχει ως στόχο να βοηθήσει τους μαθητές να νοηματοδοτήσουν τις μαθηματικές  έννοιες, να συμβάλει στην ανάπτυξη μαθηματικών δεξιοτήτων αλλά και να καλλιεργήσει τη δημιουργική και κριτική σκέψη.

Οι συγγραφείς στάθηκαν, ιδιαίτερα, στον εποπτικό τρόπο παρουσίασης της ύλης με την οπτικοποίηση των πληροφοριών και τη χρήση πολλαπλών αναπαραστάσεων με σκοπό την κατανόηση των μαθηματικών εννοιών από τους μαθητές.

Στην παρουσίαση συμμετείχε και ο εικονογράφος του βιβλίου Ευθύμης Αργυράτος που αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να δημιουργήσει μια σύγχρονη αισθητική και ένα ευχάριστο περιβάλλον εργασίας για το μαθητή, αξιοποιώντας μοντέρνα θέματα, γελοιογραφίες και κόμικ.

Η εκδήλωση έκλεισε με εύθυμο τρόπο, καθώς προβλήθηκε απόσπασμα από την ελληνική ταινία «Της Κακομοίρας» με το γνωστό Ζήκο (Κ. Χατζηχρήστο) να επιχειρεί να κάνει στρογγυλοποίηση στις εισπράξεις του… Το συγκεκριμένο απόσπασμα περιέχεται στο βιβλίο ως μη συμβατική άσκηση στο κεφάλαιο της στρογγυλοποίησης. (Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου).