Κάτι η ζέστη, κάτι το γεγονός ότι σε πολλά μέρη της Ελλάδος η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος δεν έχει κλείσει ακόμα, συνεχίζοντας έτσι το «κόκκινο» που έπιασε το φετινό καλοκαίρι ο τουρισμός, βλέπουμε ακόμα και τον Οκτώβριο στην Πάτρα τουρίστες.

Γεγονός που αν μη τι άλλο είναι ασυνήθιστο για την Πάτρα τέτοια εποχή. Δεν είναι μόνο οι γάλλοι τουρίστες που κατέβηκαν το Σάββατο το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης από το  γερμανικό κρουαζιερόπλοιο, με την σημαία της Μάλτας που άραξε για λίγο στο λιμάνι μας.

Τουρίστες υπήρχαν και τις περασμένες ημέρες σε διάφορα σημεία της Πάτρας, όπως για παράδειγμα στην Τριών Ναυάρχων, στο Κάστρο, στην Πλατεία Τριών Συμμάχων, αλλά και φυσικά κοντά στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ακόμα και τώρα ορισμένα ξενοδοχεία της πόλης έχουν κρατήσεις, ενώ σε άλλες περιοχές όπως είναι η Δυτική Αχαΐα, υπάρχει ακόμα αρκετός κόσμος τουριστών που δεν λέει να επιστρέψει στις πατρίδες του.

Είναι και αυτό ένα από τα καλά του ότι είμαστε στα μέσα Οκτωβρίου και η θερμοκρασία φτάνει καθημερινά τους 25 με 30 βαθμούς. Όσο για τον χειμώνα που έρχεται και τον τουρισμό της πόλης;

Φέτος οι επαγγελματίες του κλάδου ελπίζουν ότι θα πάει καλύτερα, στηριζόμενοι για ακόμα μία φορά στον θρησκευτικό κυρίως τουρισμό και στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα. Σύμφωνα μάλιστα με τους ξενοδόχους οι βάσεις για καλύτερες πράγματα τα επόμενα χρόνια έχουν μπει. Αρκεί βέβαια να υπάρξει η ανάλογη επαγρύπνηση και η κατάλληλη συσπείρωση από τους φορείς  γύρω από το θέμα του τουρισμού.