«Αν κάποιος δημοσιογράφος έγραψε ότι εγώ θα κηρύξω σε πτώχευση το δήμο, και αυτό αναπαράχθηκε παντού, αυτό είναι δικό τους θέμα», δήλωσε ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Μαραθώνα υποσχέθηκε πως θα κάνει τα πάντα για μην μείνουν απλήρωτοι οι υπάλληλοι και τόνισε πως ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος κατά τη σημερινή τους συνάντηση, του έδωσε λύση.

Πάντως, κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Ηλίας Ψινάκης, εξηγώντας την οικονομική κατάσταση του δήμου Μαραθώνα, είπε ακριβώς: «Μόνο ο Τρικούπης έχει βρεθεί στη θέση που βρίσκομαι εγώ τώρα με το γνωστό "δυστυχώς επτωχεύσαμεν"», ενώ πρόσθεσε ακόμα πως «στο Δήμο δεν υπάρχει φράγκο, ούτε καν να πληρωθούν οι μισθοί των υπαλλήλων». Μπορείτε να δείτε τα σχετικά αποσπάσματα στο βίντεο:

Το συμβούλιο ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα, ενώ δημιουργήθηκε ένταση σε πολλά σημεία της συνεδρίασης.

«Χρειάζομαι λίγο χρόνο, γιατί κάθε αρχή και δύσκολη. Σας υπόσχομαι ότι ο τόπος θα ξεβρωμίσει, ότι θα μπει τάξη και νομιμότητα, σας δίνω το λόγο μου», είπε ακόμα ο Ηλίας Ψηνάκης, καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους. 
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ιορδάνης Λοΐζος είπε απευθυνόμενος στον Ηλία Ψινάκη:

«Μας κάνετε ρεζίλι σε όλη την Ελλάδα».

Στη διάρκεια των αντεγκλίσεων πάντως, ο Ηλ. Ψηνάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον πρώην δήμαρχο Ιορδάνη Λοΐζο ως «κουκλίτσα» αλλά και να τον πει «κλέφτη». «Φωνάζουν οι κλέφτες» είπε ο δήμαρχος για να του απαντήσει ο κ. Λοΐζος: «Κάντε σόου ότι υπάρχουν οικονομικές ατασθαλείες στο δήμο».

Μεταξύ άλλων επίσης ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Χατζηγιάννης κατήγγειλε πως ο Ηλίας Ψηνάκης διόρισε γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου με 25.000 ευρώ το χρόνο και του ζήτησε να παραιτηθεί από το μισθό του, για να λάβει την απάντηση από τον δήμαρχο πως «είναι δικός μου λογαριασμός το τι θα κάνω».

Ακόμα, ο κ. Χατζηδάκης κατήγγειλε ότι συνεργάτες του Ψινάκη συμπεριφέρονται άσχημα σε υπαλλήλους του δήμου, απειλώντας τους ότι «αν δεν συνετηστούν, θα φύγουν».

Επιχειρώντας πάντως να εξηγήσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ο κ. Ψηνάκης δήλωσε με τον γνωστό του, πολύ «παραστατικό» τρόπο: «Μου δώσανε στα χέρια μια βόμβα και εγώ από χθες πήρα τη βόμβα και τους την έβαλα εκεί που πρέπει».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και ενώ ο κ. Ψηνάκης είχε αποχωρήσει, εμφανίστηκε στην αίθουσα ένας πρώην δημοτικός σύμβουλος, από αυτούς που έχει καταγγείλει ο δήμαρχος για υπεξαίρεση, δηλώνοντας πως «είμαι εδώ, μην με αναζητά στα κανάλια».

Ακολούθησε σύρραξη μεταξύ δημοτικών συμβούλων των αντίπαλων παρατάξεων, ενώ επενέβη άμεσα η αστυνομία για να επανέλθει η τάξη και τα πνεύματα ηρέμησαν λίγο αργότερα.

Δείτει το βίντεο με την κόντρα του Ψινάκη, με τον πρώην δήμαρχο, Ιορδάνη Λοΐζο:


Κόντρα Ψινάκη-Πρώην Δημάρχου-Οι σπαρταριστές ατάκες