Σημαντική καλλιτεχνική επιτυχία αποτελεί η αποδοχή της γνωστής συμπολίτισσας μουσικού και μονωδού ΗΡΑΣ ΖΕΡΒΑ, από το διάσημο και αρχαιότερο στον κόσμο, Ιταλικό CONSERVATORIO SANTA CECILIA της Ρώμης, στο οποίο θα συνεχίσει μεταπτυχιακές σπουδές στο κλασσικό τραγούδι. 

Η επιτυχία αυτής, της ΗΡΑΣ ΖΕΡΒΑ, ήλθε μετά από σειρά εξετάσεων, που πραγματοποιήθηκαν στη Ρώμη, αλλά και μετά από την παρακολούθηση masterclass Μονωδίας, στην ακαδημία Villa Bossi, στο Βαρέζε της Ιταλίας. Οι σπουδές της θα συνεχιστούν με τη διάσημη καθηγήτρια Anna Maria Ferrante, η οποία, στο πρόσωπο της νεαρής σοπράνο, διαβλέπει μία μοναδική σόλο καριέρα στο κλασσικό τραγούδι. 

Η Ήρα Ζέρβα γεννήθηκε στην Πάτρα και ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές σε ηλικία έξι ετών, γαλουχηθείσα στη μουσική από τη μητέρα της, γνωστή και καταξιωμένη πιανίστα και Α/ντρια Καλ/κή Δ/ντρια της ‘’Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας’’, Έφη Καββαδία- Ζέρβα. 

Είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Είναι κάτοχος Πτυχίου Αντίστιξης (Άριστα) με καθηγητή το Σπύρο Ρουβά, Διπλώματος Πιάνου (Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο) με καθηγήτρια την Αικατερίνη Ζορμπά και Διπλώματος Μονωδίας (Άριστα Παμψηφεί) με καθηγήτρια τη Ρόζα Πουλημένου. 

Βραβεύτηκε στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής της Unesco (2014). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια λυρικού τραγουδιού με τους Anna Maria Ferrante, Paola Pisa, Pietro Ballo, Μάτα Κατσούλη, Χριστόφορο Σταμπόγλη, Δημήτρη Γιάκα, Βαρβάρα Τσαμπαλή και Νίκο Τσούχλο. 

Έχει τραγουδήσει ως σολίστ στην όπερα «Διδώ και Αινείας» του Henry Purcell, σε παραγωγή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο ρόλο του Πνεύματος (Κέρκυρα 2011), στη Λειτουργία «Missa Breviς Sancti Johannis de Deo in B» του Joseph Haydn με την Ορχήστρα Πατρών (Πάτρα 2013) και τη Μικτή Χορωδία της ‘’Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας’’, στο Ρέκβιεμ του Michael Haydn «Requiem in C» με τη Συμφωνική Ορχήστρα «Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας» (Κέρκυρα 2014) , σε αφιέρωμα στο συνθέτη Αλέξανδρου Γκρεκ (2014) και σε συναυλίες με τους Melos Brass, την Ορχήστρα

Πατρών, τη Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας “San Giacomo”, τη Χορωδία Κέρκυρας και την ‘’Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας’’, της οποίας μέλος, αλλά και σολίστ, υπήρξε από μικρής ηλικίας (Παιδική Χορωδία, Μικτή Χορωδία, Γυναικεία Χορωδία Δωματίου). 

Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά. Έχει εργαστεί δύο χρόνια ως καθηγήτρια πιάνου, τρία χρόνια ως καθηγήτρια μονωδίας κι ένα χρόνο ως καθηγήτρια μουσικής στη Δευτεροβάθμια Ιδιωτική Εκπαίδευση. Το έτος 2013-2014 υπήρξε υπεύθυνη φωνητικής διδασκαλίας και μελέτης ρεπερτορίου στην Παιδική Χορωδία Κέρκυρας.