Το Βιβλιοπωλείο “Discover” και οι Εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 19:30 στον χώρο εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Βυζαντινό (Ρήγα Φεραίου 106, Πάτρα, Τηλ.:2610243000) μια συνάντηση με τους συγγραφείς Γιώργο Μπεκιάρη & Μαρία Λάτση με αφορμή το νέο βιβλίο.

"Μαθηματικά Στ΄ δημοτικού: «Κατακτώ την κορυφή"

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Γιάννης Καρατζής Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών.

θα μιλήσουν οι συγγραφείς

Γιώργος Μπεκιάρης – Δάσκαλος
Μαρία Λάτση – Δασκάλα
και ο Ευθύμης Αργυράτος – Εικονογράφος

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς…

Η Μαρία Λάτση εργάζεται ως δασκάλα σε ιδιωτικά και δημόσια δημοτικά σχολεία για περισσότερα από 15 χρόνια. Έχει δίπλωμα μεταπτυχιακής ειδίκευσης από το Institute of Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και είναι Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν τη διδακτική των μαθηματικών με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά. Είναι επιμορφώτρια Β’ επιπέδου των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με την αξιοποίηση και εφαρμογή των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στη διδακτική πράξη. Ως συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών, διδάσκει στο ΦΠΨ και έχει εργαστεί σε διάφορα έργα έρευνας και ανάπτυξης που αφορούν καινοτόμες χρήσεις των ψηφιακών εργαλείων στην εκπαίδευση. Πρόσφατα εργάστηκε στο ΙΤΥΕ «Διόφαντος» ως συνεργάτης εκπαιδευτικός για τον εμπλουτισμό των διαδραστικών βιβλίων των μαθηματικών του δημοτικού σχολείου.

Ο Γιώργος Μπεκιάρης εργάζεται ως δάσκαλος σε ιδιωτικά και δημόσια δημοτικά σχολεία για περισσότερα από 20 χρόνια. Έχει ολοκληρώσει διετή μετεκπαίδευση στο Διδασκαλείο του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών και είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ίδιου πανεπιστημίου. Ασχολείται ιδιαίτερα με τη διδακτική των μαθηματικών στο δημοτικό σχολείο αξιοποιώντας και εναλλακτικές θεατρικές πρακτικές. Έχει συγγράψει το βιβλίο «Πρακτική Αριθμητική», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γρηγόρη, για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Ως εμπειρογνώμονας του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) για το Νέο Σχολείο, συμμετέχει στη συγγραφική ομάδα για το Πρόγραμμα Σπουδών και τον Οδηγό Εκπαιδευτικού στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής.