Ένα χωριουδάκι του νομού Αχαΐας που βρίσκεται σε απόσταση 4 χλμ από το Διακοπτό, 60 χλμ από την Πάτρα και 150 χλμ από την Αθήνα.

Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες τοποθεσίες στην περιοχή αλλά και σε όλο τον νομό Αχαΐας. Η θέα προς τον Κορινθιακό είναι απίστευτη...


Είναι η Τράπεζα που δεν έχει περισσότερους από 300 κατοίκους και όμως αξίζει να επισκεφθείτε γιατί η θέα θα σας αποζημειώσει πλήρως! Στο χωριό υπάρχει το εγκαταλελειμμένο σήμερα μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, όπως και το επίσης εγκαταλελειμμένο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου.

Στο χωριό βρίσκεται και η όμορφη παραλία «Πούντα».

Η παραλία της Τράπεζας είναι με βότσαλα, αρκετά βαθιά αλλά με πεντακάθαρα νερά. Εκεί υπάρχουν μαγαζιά για καφέ και φαγητό όπως βέβαια και στο χωριό που φημίζεται για το καλό φαγητό και κρασί...


Από Πάτρα για να φτάσετε θα πρέπει να στρίψετε στην έξοδο προς Καλάβρυτα και να συνεχίσετε στον δρόμο προς της παλιά Εθνική οδό.

Μετά από λίγο θα δείτε την ταμπέλα προς την παραλία “Τράπεζα – Πούντα” αν θέλετε να πάτε κατευθείαν προς το χωριό τότε αφού συνεχίσετε ακόμα λίγο θα δείτε την πινακίδα για “Τράπεζα Αιγίου”!