Το Βιβλιοπωλείο "Discover"και οι εκδόσεις Γαβριηλίδη παρουσιάζουν το βιβλίο "Η ψυχή στην πέτρα" του Νίκου Καρυώτη, στο Ξενοδοχείο Βυζαντινό (Ρήγα Φερραίου 106,Πάτρα, Τηλ.:2610243000), την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 στις 11:00π.μ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Ο Πολιτικός Μηχανικός-Συγγραφέας Πάνος Τσεπενέκας

Ο Καλλιτέχνης και Γ.Γραμματέας του Τ.Α.Σ.Ε.Η. Κώστας Βενετσάνος    και

Ο Οικονομολόγος-Εκπαιδευτικός (Διευθυντής Λυκείου Κρεστένων) Νίκος Κονδύλης 

Απόσπασμα από το βιβλίο.....

Ο άνθρωπος είναι το ύψιστο δημιούργημα. Ορθότατα οι μεγαλύτερες αξίες και ιδέες βρίσκονται σε τροχιά γύρω από την ύπαρξή του. Είναι, όμως, αρκετό να συνδέουμε την αγάπη και τον άνθρωπο μόνο μέσω της ερωτικής καλοδιαφημισμένης πλευράς; Μήπως αυτό είναι άδικο για την ίδια την αγάπη; Λιγοστό;

Ξεκίνησα να περπατάω φορώντας το παιδικό μου παντελονάκι το 1938 και στο δρόμο άλλαζα, μεταμορφωνόμουν. Πήγαινα. Στις χιλιάδες διαδρομές μου υπήρχε ένας κοινός παρανομαστής, ο ίδιος πάντα, ολόιδιος προορισμός.

Μετά ήρθαν οι άνθρωποι, το χωριό κι εκείνη η κακοτράχαλη πλαγιά η τόσο προκλητική και συνάμα γοητευτική. Εκεί που αναμετρήθηκα με το χώμα και τον αέρα, με τα φαντάσματα και τις θύμησες μα πιότερο με εκείνον τον αιώνιο αντίπαλο, τον ίδιο μου τον εαυτό. Η ανακάλυψη ήταν μία. Μέσα από αδρανή περάσματα και ακίνητα υλικά, είδα την πνοή να γεννιέται.
Δεν υπάρχει τίποτα αν η αγάπη δεν ορίζει την ψυχή όπως και πάνω στην πέτρα...

Λίγα λόγια για τον Συγγραφέα...

Ο Νίκος Καρυώτης γεννήθηκε τον Μάϊο του 1938 στο Φλόκα Ηλείας και ήταν το τρίτο από τα πέντε παιδιά της Χαρίκλειας και του Δημοσθένη Καρυώτη.  Ο πατέρας του ήταν αγρότης με αποτέλεσμα να μεγαλώσει σε στενή επαφή με τη φύση και τη λαική παράδοση. Μετά την αποφοίτηση του από το γυμνάσιο Πελοπίου εγκαταστάθηκε σταδιακά στην Αθήνα όπου επί για τριάντα χρόνια δραστηριοποιήθηκε στον επιχειρηματικό χώρο.
Από το 1978 έως και το 1998 διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινότητας Φλόκα.
Σήμερα ζει μεταξύ Πάτρας και Φλόκα με τη συζυγό του, Μαίρη.