Βλέπετε μέρα με τη μέρα τα μαλλιά σας να σας... εγκαταλείπουν; Η διατροφή σας, οι καθημερινές σας συνήθειες ή ένα «αθόρυβο» πρόβλημα υγείας που δεν έχετε ακόμη αντιληφθεί είναι μερικές από τις πιθανές αιτίες που μπορεί να κάνουν τη χαίτη σας λίγο... φτωχότερη.

Δείτε πού μπορεί να οφείλεται, σύμφωνα με το onmed, η αδυναμία των μαλλιών και πάρτε τα μέτρα σας.

1. Διατροφικές ελλείψεις

Τα βασικότερα «δομικά συστατικά» για υγιή μαλλιά είναι οι πρωτεΐνες, τα Ω-3 λιπαρά οξέα, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ο σίδηρος και η βιοτίνη. Βάλτε στο καθημερινό σας πρόγραμμα τροφές που περιέχουν τα συστατικά αυτά, όπως ο σολομός, το άπαχο κρέας, το αυγό και τα φιστίκια, ή αναζητήστε ένα συμπλήρωμα που να τα περιέχει.

2. Αλλεργική αντίδραση

Τα τυπικά συμπτώματα της αλλεργίας είναι η ρινική συμφόρηση, ο βήχας και η φαγούρα. Ωστόσο, ένα ακόμη σύμπτωμα είναι η συστολή των τριχοειδών αγγείων, με αποτέλεσμα να παρέχεται λιγότερο αίμα στους θύλακες της τρίχας. Έτσι, διαταράσσεται ο φυσιολογικός κύκλος ανάπτυξης της τρίχας.

3. Συχνό πιστολάκι

Η θερμότητα δεν ταλαιπωρεί μόνο τις άκρες των μαλλιών, αλλά κάνει γενικότερα την τρίχα πιο εύθραυστη και λεπτή. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε πάντοτε τα κατάλληλα προϊόντα που «θωρακίζουν» την τρίχα ενάντια στη θερμότητα και να χρησιμοποιείτε το πιστολάκι σε χαμηλή ένταση.

4. Απόφραξη των θυλάκων

Όπως φράζουν οι πόροι του δέρματος από τα υπολείμματα του μακιγιάζ και τους περιβαλλοντικούς ρύπους, έτσι φράζουν και οι θύλακες της τρίχας από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε, από τα φυσικά έλαια του κεφαλιού και από τα νεκρά κύτταρα. Αποτέλεσμα είναι η νέα τρίχα να είναι πιο λεπτή και αδύναμη.

5. Ορμονική ανισορροπία

Η αδυναμία των μαλλιών αποτελεί σύμπτωμα του υποθυρεοειδισμού ή της έναρξης της εμμηνόπαυσης για τις γυναίκες. Μια επίσκεψη στον ενδοκρινολόγο είναι αρκετή για να διαπιστώσετε αν αυτή είναι η αιτία του προβλήματος.