ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ACOUSTIC SESSIONS - ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Το θέατρο act, συνεχίζοντας την σταθερή και συνεπή του παρουσία ως ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού στην Πάτρα και γενικότερα στη Δυτική Ελλάδα, έχει τη χαρά να ανακοινώσει το πρόγραμμα παραστάσεών του, από τον Οκτώβριο 2014 έως και τον Ιανουάριο 2015. Σε αυτό περιλαμβάνονται 12 παραστάσεις – εκ των οποίων οι μισές αποτελούν εξ ολοκλήρου δικές του παραγωγές – 4 ακουστικά live, και 2 κύκλοι μαθημάτων για ενήλικες και για παιδιά. Το θέατρο act έχει ανακαινιστεί και έχει ανανεώσει τον τεχνικό του εξοπλισμό σε φώτα, έχει εγκαταστήσει ειδικό σύστημα 3D surround ήχου, και δύναται να φιλοξενήσει από 60 έως 100 θεατές (ανάλογα με το στήσιμο κάθε παράστασης).

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

- «Μπλάνκο» του Κωνσταντίνου Μάγνη
Ένας άνδρας μαθαίνει ότι πεθαίνει. Όμως αντιμετωπίζει το άσχημο αυτό νέο με χιούμορ, ψυχραιμία και φιλοσοφική διάθεση. Γράφει μυστικά ένα βιβλίο, το οποίο, ενώ οδεύει προς έκδοση, ανακαλύπτεται από τη γυναίκα του που δεν ξέρει τίποτα για την υγεία του. Είναι σημαντικός ή ασήμαντος ο εαυτός μας μέσα στο σύμπαν; Πόσο καλά ξέρουμε τον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας; Μπλάνκο είναι το λευκό χρώμα της γαλήνης ή η πηχτή μπογιά που τα σβήνει όλα;
Σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Τσαρδάκας, Μουσική: Διονύσης Μπάστας, Κίνηση: Τατιάνα Λοβέρδου Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Με τους: Δημήτρη Τζαβάρα, Ελένη Καλαντζοπούλου, Τηλέμαχο Τσώλη, Αγγέλικα Σταυροπούλου
ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ: ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ: 21.30, ΚΥΡΙΑΚΗ: 20.30

- «ΠήτερΜπαμ - Funny Magic Show»

Μετά την ασύλληπτη περσινή επιτυχία του, ο μοναδικός Κλόουν-Μάγος Πήτερ Μπαμ επιστρέφει με ένα πρόγραμμα με πολύ γέλιο, διασκέδαση, ομαδικά παιχνίδια και φοβερές εκπλήξεις. Μαγικά, χορός, δώρα, διαγωνισμοί, εφέ, ταχυδακτυλουργικά κόλπα και αυτοσχεδιαστικά νούμερα σε ένα διαδραστικό σόου για όλη την οικογένεια.

Με τον Τάκη Τσίτσα

Από 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ στις 12.00 (Από 26 Οκτωβρίου στις 17.30)


- «Πυρηνική Οικογένεια» από την ομάδα Cheek Bones

Η καθημερινότητα μιας ασύμβατης οικογένειας αποκλεισμένης από τον έξω κόσμο. Καθετί που σε μας φαντάζει βρώμικο, μηχανικό, περιοριστικό γι’ αυτούς είναι η ευτυχία. Ώσπου μια μέρα εισβάλει στη ζωή τους το «όμορφο» για να διαταράξει κάθε ηρεμία. Η παράσταση διακρίθηκε στο 1ο και 2ο Site Specific Festival στο Βυρσοδεψείο και στο 1ο Handmade and Recycled Festival στο Fabrica Athens. Παρουσιάστηκε την άνοιξη του 2014 στο Bob Theatre Festival, στο Bios.

Σκηνοθεσία/Ερμηνεία: Στέφανος Αχιλλέως, Εύη Δόβελου, Αγγέλικα Σταυροπούλου Φιλική συμμετοχή: Νόρα Δημοπούλου Επιμέλεια Κίνησης: Τάσος Καραχάλιος, Έλενα Σταυροπούλου Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Καραδοσίδης

ΑΠΟ 13 ΕΩΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 21.30


- Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά

Θεατρικό εργαστήρι και μουσικοκινητική αγωγή, οκτάμηνης διάρκειας για παιδιά και εφήβους. Στόχος των εργαστηρίων είναι η επικοινωνία των παιδιών μέσα από θεατρικές δραστηριότητες, μουσική, χορό και παιχνίδια για να γνωρίσουν με τρόπο δημιουργικό τον εαυτό τους και τον κόσμο που τα περιβάλλει.

Διδασκαλία & Μουσικοκινητική αγωγή: Τριάδα Παπαγεωργίου, Ελένη Καραμούζη

Πληροφορίες & Δηλώσεις συμμετοχής: 6945799696

Από 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Κάθε Σάββατο πρωί


- «If Only…» απότηνομάδα CakeTree Theatre Company

Τι συμβαίνει όταν τα παραμύθια γίνονται εφιάλτες; Το If Only… είναι μια διασκευή του κλασσικού παραμυθιού των αδερφών Grimm, Χιονάτη που δανείζεται το στύλ του βωβού κινηματογράφου. Με αφετηρία το γνωστό θέατρο BAC του Λονδίνου, και έχοντας περιοδεύσει μέχρι και την Κορέα (όπου και έλαβε τα βραβεία Καλύτερης Παράστασης και Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο διεθνές Miryang Summer Arts Festival) η παράσταση έρχεται στο θέατρο act για να αναπαραστήσει επί σκηνής μια ιστορία διαχρονική.

Με τους: Στέφανο Αχιλλέως, Έλενα Μεντζέλου, Χρυσάνθη Παπαγεωργίου, Γιάννη Πλιάκη

ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 21.30


- «ΟΛΟΓΥΡΑ, ΟΛΟΤΕΛΑ, ΟΛΟΙΔΙΟΙ», των Θ. Κανδηλιώτη - Κ. Τσατσαράγκου

Μετα την μεγάλη επιτυχία του «Χρυσού Τρίφτη και του Σεφ-Φέρρη» η παιδική σκηνή του θεάτρου act επανέρχεται με ένα σοβαρά αστείο θεατρικό παραμύθι, για την ευχή που κάνει ένας ταλαιπωρημένος —από ξάδελφο και συμμαθητές— μπόμπιρας: «Μακάρι να ήμασταν όλοι οι άνθρωποι ίδιοι!». Η ευχή πιάνει και τότε τα ευτράπελα και τα άκρως κωμικά προβλήματα διαδέχοντας το ένα το άλλο υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει η διαφορετικότητα, η αλληλεγγύη και αλληλοσεβασμός στη ζωή και στην κοινωνία.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Θ. Κανδηλιώτης ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ/ΣΚΗΝΙΚΑ: Ντούλη Δημητροπούλου ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιώργος Αναστασόπουλος ΚΙΝΗΣΗ: Έφη Παναγιωτοπούλου

Με τους: Τάκη Τσίτσα, Θεόδωρο Κανδηλιώτη, Δημοσθένη Χριστόπουλο, Σοφία Νικολετάκη

από 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 12.00

- ΜΑΘΗΜΑΤA ΦΩΝΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΑΝΑΠΝΟΗ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΩΝΗΣ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ & ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ.

Ο κύκλος μαθημάτων θα αποτελείται από οκτώ δίωρα μαθήματα (δεκαέξι ώρες). Τα μαθήματα στοχεύουν στο να βοηθήσουν στην ελεύθερη και αβίαστη εκφορά του ήχου τόσο στον προφορικό λόγο όσο και στο τραγούδι. Στα μαθήματα θα λάβουν μέρος μόνο ενεργά μέλη.

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Κωνσταντίνα Μάντζαρη

Πληροφορίες & Δηλώσεις συμμετοχής: 6975884762

ΑΠΟ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ έως 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ: 17.00-19.00


- ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ – Ένα ακουστικό session γύρω απ’ τον ήλιο

Ο Μανώλης Φάμελλος παρουσιάζει ζωντανά τον νέο του δίσκο Γύρω από τον ήλιο. Παρέα με ένα μικρό σύνολο εγχόρδων φιλοδοξεί να ανασυστήσει τον εαυτό του ρεμβάζοντας μέσα σε ένα άλλο κάδρο, μέσα σε ένα κήπο με πιο βαθιά και παράξενα χρώματα… Χωρίς ηλεκτρισμό, αποκλειστικά στηριγμένη στις δονήσεις των εγχόρδων και των φωνών, η μικρή αυτή παρέα απευθύνεται σε ευήκοους ακροατές που αγαπούν την μουσική των ψιθύρων, των πουλιών και τα παράξενα σύννεφα…

Κυριακή 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 21.00


- ΑΠΗΛΙΩΤΙΚΗ ΠΝΟΗ

Στους δρόμους της ελληνικής μουσικής παράδοσης, εμπνευσμένο από το ζεστό ανατολικό άνεμο και με έμφαση στο σαντούρι, το νεοσύστατο μουσικό σχήμα θα μας ταξιδέψει στο χώρο και στο χρόνο, ερμηνεύοντας τραγούδια και οργανικούς σκοπούς, που σε πείσμα των καιρών αντιστέκονται στη λήθη και δε χάνουν την ομορφιά και την αξία τους…

Τραγούδι: Βασιλική Τσιαφογιάννη, Σαντούρι: Χριστίνα Κουκή, Λαούτο, ταμπουράς, τραγούδι: Κώστας Στεφανόπουλος, Βιολί: Νίκος Μήλας

ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 21.30


- «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο»

Η αστεία, τρυφερή και συγκινητική παράσταση της ομάδας ΙΔΕΑ, που κάνει τον Sheakspeare να φαίνεται πιο φρέσκος και ζωντανός από ποτέ, και αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς όπου κι αν παίχτηκε. Από τον μετρ του είδους Κώστα Γάκη (Η Κατσαρίδα, Χωρίς Μουσική, Διχοτομημένος Υποκόμης, Bραβείο Χορν 2006), με την εκπληκτική Αθηνά Μουστάκα και τον υποψήφιο για το βραβείο Χορν 2014, Κωνσταντίνο Μπιμπή.

Σκηνοθεσία/διασκευή/ερμηνεία: Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής

ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥστις 21.30


- MR HIGHWAY BAND

Μετά από τα εκρηκτικά live του καλοκαιριού οι MR HIGHWAY BAND κάνουν την έναρξη της χειμερινής season στην καρδιά της Πάτρας. Tα blues και rock στοιχεία των δυο δίσκων τους όπως και οι διασκευές από παλιά rock n’ roll κομμάτια, θα συνδυαστούν αρμονικά και δημιουργικά στον ξεχωριστό χώρο του Θεάτρου act.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 21.30


- « Όρθιοι στο act» STAND-UPCOMEDY

Μια καθαρόαιμη παράσταση stand up comedy με τους Σωτήρη Κόρδα, Ηλία Φουντούλη, Στέφανο Γιδάρη και guest εμφανίσεις από τους Μανώλη Δημητρακάκη και Γιώργο Παπανικολάου. Παρουσιάζει ο Ανδρέας Χάσκαρης

Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 21.30


- «Το Κοντραμπάσο» του Πάτρικ Ζίσκιντ

Το Κοντραμπάσο είναι ένα μουσικό έργο, που κανένας μουσικός δεν έχει συνθέσει ακόμα. Το έγραψε ο Πάτρικ Ζίσκιντ: ένα έργο για σόλο κοντραμπάσο. Το Κοντραμπάσο είναι μια κραυγή διαμαρτυρίας ενάντια στη μοναξιά, την κοινωνική απομόνωση ενώ ταυτόχρονα είναι ένας ύμνος για τη μουσική και για τους ανθρώπους που ξέρουν να δίνονται σε αυτό που αγαπούν.

Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου, Σκηνοθεσία: Μαρία Καλλιαμβάκου,

Με τον Δημήτρη Τζαβάρα

ΑΠΟ 20 έως 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

- «Το θείο τραγί» Γιάννη Σκαρίμπα

Το αιρετικό αυτό κείμενο γράφτηκε το 1931 στην Χαλκίδα. Ο αντι-ήρωας Γιάννης φτάνει στη γενέτειρά του με σκοπό να διεισδύσει ως εργάτης στο αρχοντικό του Μάλωση, του νυν συζύγου της παλιάς του αγάπης Μαρίας. Ισορροπώντας τέλεια ανάμεσα στην «αγγελική» και την «δαιμονική» φύση θα αναστατώσει την κοινωνία και ύστερα θα χαθεί σε έναν απροσδιόριστο προορισμό έχοντας αλλάξει τα πάντα στο πέρασμά του, ενώ, ταυτόχρονα, όλα έχουν παραμείνει ίδια.

Σκηνοθεσία/Δραματουργική επεξεργασία/Ερμηνεία: Τάσος Δαρδαγάνης, Μάρια Φλωράτου Βοηθός Σκηνοθεσίας: Ελένη Βρυώνη Φωτισμοί: Ευσταθία Δρακονταειδή

Από 4 ΕΩΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 21.30


- «Το κρυφό ευαγγέλιο»

Άγνωστα κωμικοτραγικά επεισόδια από την αφώτιστη πλευρά της ιστορίας. Μικρές στιγμές μεγάλων ανθρώπων που τις πήρε η νύχτα. Αληθινά περιστατικά που κανείς δεν επιβεβαίωσε και σβήσανε στο φόντο σπουδαίων γεγονότων. Κεφάλαια ενός πολύ αστείου αλλά και πολύ ανθρώπινου κρυφού ευαγγελίου.

Κείμενα: Τηλέμαχος Τσαρδάκας  

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα

ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ Κάθε Πέμπτη έως Κυριακή


- «Tο Ρωμαϊκό Λουτρό» Στανισλάβ Στρατίεβ

Ένας άνθρωπος φεύγει για διακοπές και αφήνει τα κλειδιά του σπιτιού του σε δύο εργάτες για να του επισκευάσουν το πάτωμα. Όταν επιστρέφει, τον περιμένει μια τεράστια έκπληξη. Ένα τέλεια διατηρημένο, αρχαίο Ρωμαϊκό Λουτρό έχει ανακαλυφθεί στο σαλόνι του.

Σκηνοθεσία: Κώστας Παπακωνσταντίνου

Με τους: Δημήτρη Δημητρόπουλο, Αλέξανδρο Ζουριδάκη, Δημοσθένη Ξυλαρδιστό, Νάντια Περιστεροπούλου, Σταύρο Σιούλη

ΑΠΟ 9 ΕΩΣ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στις 21.30


- «ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΟΥ ΩΡΙΩΝΑ» του Τηλέμαχου Τσαρδάκα

Ένας άντρας εξαφανίζεται, μια γυναίκα απομακρύνεται, ένα σκυλάδικο χωράει μέσα του ολόκληρο το ουράνιο στερέωμα. Ένα ζευγάρι που ερωτεύτηκε πολύ και οι ζωές τους χωρίστηκαν, ένα αντρόγυνο που επιβιώνει μέσα στις επιλογές του, μια τραγουδίστρια που πιστεύει στο απίθανο κι ένας νεαρός άντρας που ζει από κεκτημένη ταχύτητα: φαινομενικά ασύνδετες ιστορίες που τις παρέσυρε ο άνεμος για να συνθέσουν μια νέα ιστορία.

Σκηνοθεσία: Ηλέκτρα Ελληνικιώτη Μουσική: May Roosevelt Κοστούμια: Νικολέτα Παναγιώτου Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Με τους: Χρήστο Καπενή, Μαρία Μαμούρη, Ελένη Ορνεράκη, Στέφανο Παπατρέχα, Φάνη Παυλόπουλο, Μαίρη Χάγια

ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στις 21.30


- Χριστίνα Μαξούρη, Δανεικά παπούτσια

Μαζί της η Ματούλα Ζαμάνη

Δημοτικά σε ρυθμούς ραπ, ρεμπέτικα του ’30 με μεταλλόφωνο, μοιρολόγια αναμεμειγμένα με τραγούδια του σήμερα. Η Χριστίνα Μαξούρη ερμηνεύει παλιές και νέες μελωδίες a cappella, σε μια χειροποίητη και «κατ’ οίκον» συναυλία. (Οικεία λόγια δραπετεύουν από τις εισαγωγές και τα finale και κινούνται ελεύθερα ανάμεσά μας).

Τρίτη 20 Ιανουαρίου στις 21.30

Χορηγός επικοινωνίας: patrasevents.gr