Η Αριστερή Ενότητα, δικτύωση αυτόνομων σχημάτων που δραστηριοποιείται στο χώρο του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ, διοργανώνει το 1ο της Φεστιβάλ στο κέντρο της πόλης. Η διεξαγωγή του Φεστιβάλ αποτελεί μια αυτοοργανωμένη προσπάθεια του κόσμου που συμμετέχει στα σχήματα της ΑΡ.ΕΝ και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Οκτώβρη στο παλιό Αρσάκειο (Μαιζώνος 19).

Σε σχετική ανακοίνωση οι διοργανωτές αναφέρουν τα εξής: "Η κίνηση αυτή, στα πλαίσια της εξώστρεφης δράσης μας, έχει σκοπό να καταφέρουμε να αναδείξουμε όλα εκείνα τα ζητήματα που μας απασχολούν γύρω από τη φοιτητική καθημερινότητα, όχι μόνο στα πλαίσια του πώς σπουδάζουμε, αλλά και το πώς διαμορφώνεται η ζωή των νέων ανθρώπων στην τωρινή κοινωνική πραγματικότητα.

Ταυτόχρονα ο στόχος μας είναι να αναδείξουμε το πολιτικό μας σχέδιο για την οικοδόμηση του Πανεπιστημίου των Αναγκών μας, στον αντίποδα του Πανεπιστημίου που μας επιβάλλουν, σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς.

Μέσα από το Φεστιβάλ μας θέλουμε να αναδείξουμε ένα πολιτιστικό αντιπαράδειγμα, ένα διαφορετικό τρόπο διασκέδασης και ψυχαγωγίας, με αντιεμπορευματικό χαρακτήρα. Η ίδια η διοργάνωση του Φεστιβάλ βασίζεται στις αξίες της συμμετοχής, της αμεσοδημοκρατίας, προτάσσοντας έναν άλλο τρόπο να συζητάμε και να οργανώνουμε τη ζωή μας, με πυρήνα τη συλλογικότητα.

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν θεματικές εκθέσεις γύρω από τα πεδία αναφοράς, προβληματισμού και δραστηριοποίησης της ΑΡ.ΕΝ, όπως είναι ο αντιφασιμός, ο αντιρατσισμός, φοιτητικά κινήματα, πολιτισμός, δικαιώματα LGBTQI κ.α. Επίσης θα παρευρεθούν αντιφασιστικές/αντιρατσιστικές συλλογικότητες και δομές αλληλεγγύης καθώς και άλλες κινήσεις που δραστηριοποιούνται στην Πάτρα. Σας καλούμε λοιπόν στο 1ο μας Φεστιβάλ για να κουβεντιάσουμε και να διασκεδάσουμε με όπλο τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη!"

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ διαμορφώθηκε ως εξής:

18:00 – Εκδήλωση/συζήτηση με τίτλο «Δεν συμβιβαζόμαστε με την εντατικοποίηση, Ανατρέπουμε την καθημερινότητά μας, Οικοδομούμε το Πανεπιστήμιο των αναγκών μας!»

21:00 – Συναυλία με τους:

Secultura 
Φοίβος Δεληβοριάς
θα ακολουθήσει ρεμπέτικο γλέντι.