Χωρίς μπρούτζινους κρίκους έχουν μείνει τα μνημεία στο Δημοτικό Νεκροταφείο του Αιγίου και η αιτία όπως αποδείχτηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ήταν δύο άνδρες.

Οι δύο άνδρες που σύμφωνα με πληροφορίες είναι από την Πάτρα είχαν προχωρήσει σε σωρεία κλοπών το τελευταίο διάστημα από το νεκροταφείο. Οι αστυνομικοί λοιπόν τους έστησαν καρτέρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και τους συνέλαβαν με επεισοδιακό τρόπο. Οι δύο άνδρες ένας 42χρονος και ένας 34χρονος όταν κατάλαβαν ότι τους παρακολουθούν χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές τους αστυνομικούς, προσπαθώντας να αποφύγουν την σύλληψη.

Τελικά δεν τα κατάφεραν. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμή πληροφορίες και από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην κατοχή των δύο ανδρών εκτός των 8 μεταλλικών κρίκων που είχαν κλέψει τα μεσάνυχτα, βρέθηκαν πολλά μπρούτζινα εξαρτήματα. Οι δύο άνδρες προχωρούσαν σε συστηματικές κλοπές από τα μέσα Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών η ποσότητα των κλοπιμαίων από τους τάφους ξεπερνά τα 600 μπρούτζινα εξαρτήματα, ενώ το μέταλλο υπολογίζεται στους τρεις τόνους περίπου.

Αυτό που διερευνά η αστυνομία είναι αν η δράση των δύο ανδρών είχε εξαπλωθεί σε όλα τα νεκροταφεία της περιοχής με δεδομένο ότι πολλές κλοπές έχουν καταγραφεί τόσο στα νεκροταφεία της Πάτρας, όσο σε αυτά της Δυτικής Αχαΐας.