Το 1ο Street Art Festival/ Artwallk  στην Πάτρα είναι γεγονός και έρχεται στο πλαίσιο του φετινού Διεθνούς Εικαστικού Φεστιβάλ Πάτρας RE-culture III με τίτλο Risk.

Το Street Art Festival Πάτρας/ Artwalk θα ξεκινήσει στις  11 με 12 του μήνα και θα κρατήσει έως τις 18-19 Οκτωβρίου με δράσεις που θα διεξαχθούν σε  γειτονιές της πόλης, αλλά και σε χαρακτηριστικά σημεία της Πάτρας, όπως στην πλατεία Όλγας, στην πλατεία της Παντάνασσας, στην Γεροκωστοπούλου και Καραισκάκη, στην πλατεία Γεωργίου, στα Ψηλαλώνια και αλλού.

Η ιδέα του Street Art Festival στην Πάτρα γεννήθηκε με σκοπό να προωθήσει την τέχνη και τις τεχνικές των εναλλακτικών πολιτισμικών μορφών με ιδιαίτερη έμφαση στην δημόσια παρέμβαση στο αστικό τοπίο.

Η Art in Progress στα πλαίσια του φετινού Διεθνούς Εικαστικού Φεστιβάλ Πάτρας, RE-culture III με τίτλο RISK συνδιοργανώνει μαζί με τους φορείς πολιτισμού X-Saltibagos – Ομάδα Θεάτρου Δρόμου, Inkognito Creative Lab - Street Artists και καλλιτέχνες από την υπόλοιπη χώρα, μία καινοτόμο δράση για την Πάτρα και την Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα διατομεακό καλλιτεχνικό project δρόμου, αποτυπώνοντας την σκέψη και την επιθυμία καλλιτεχνών για άμεση έκφραση και επικοινωνία με το κοινό της πόλης, καθώς και την επιθυμία καλλιτεχνών για άμεση έκφραση και επικοινωνία με το κοινό της πόλης, καθώς και την αναγκαιότητα οικειοποίησης του δημόσιου χώρου. 


Οι καλλιτεχνικές δράσεις του δρόμου θα διεξαχθούν σε γειτονιές της πόληςδύο σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου. Η εκδήλωση θα συμπληρώνεται από εργαστήρια/workshops που θα προσφέρουν την εμπειρία στους συμμετέχοντες πολλών και διαφορετικών εκφράσεων της σύγχρονης διακινδύνευσης (RISK).

Η εκδήλωση θα επικεντρώνεται σε μορφές τέχνης όπως η Μουσική, το Κουκλοθέατρο και ακροβατικά δρόμου, το Θέατρο δρόμου, ο χορός-κίνηση, Graffiti Art καθώς και δράσεις Contact Improvisation. Συνολικά η κάθε παράσταση θα περιλαμβάνει 5 ξεχωριστούς σταθμούς/σημεία της πόλης και κάθε ένας σταθμός/καλλιτεχνική δράση θα έχει διάρκεια 25 με 30 λεπτά.

Σκοπός του Street Art Festival Πάτρας/ Artwalk είναι να παρασύρει τους πολίτες έξω από τα καθιερωμένα μονοπάτια της πόλης, αντικαθιστώντας την καθημερινότητά τους με χορό, μουσική, χρώμα, θέαμα και φαντασία. Θα λειτουργήσει και σαν ένας δημιουργικός προθάλαμος για το φετινό Διεθνές Εικαστικό Φεστιβάλ Πάτρας, RE-culture III με τίτλο RISK, όπου θα ξεκινήσει στις 8 Νοεμβρίου.

Η πρόσκληση θα είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες και δωρεάν.  

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ αναλυτικά