Ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Πατρέων «Αγωνιζόμενοι Πολίτες»  και δημοτικός σύμβουλος, με επιστολή του ζητά από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητηθεί επειγόντως το θέμα της χάραξης της ΟΛΥΜΠΙΑΣ οδού στο τμήμα Μιντιλόγλι – Κ. Αχαΐα καθώς και η τοποθέτηση διοδίων στα Τσουκαλέικα.

Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρεται στην επιστολή του, το θέμα είναι απόλυτα επείγον, καθότι κατακρεουργεί πολεοδομικά και χωροταξικά παραδοσιακούς αναπτυσσόμενους οικισμούς του Δήμου Πατρέων αλλά και του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Ουσιαστικά με την προβλεπόμενη τοποθέτηση διοδίων στα Τσουκαλέικα, τοποθετούνται μπάρες στις εισόδους και εξόδους της πόλης.

Η ΟΛΥΜΠΙΑ οδός κατασκευάζεται πρωτίστως για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής αλλά και να εξυπηρετήσει ευρύτερα την Δυτική Ελλάδα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της περιοχής.

-Μια χάραξη που παρακάμπτει την βιομηχανική περιοχή και το αεροδρόμιο Αράξου, πώς συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής;

-Μια χάραξη που τριχοτομεί το παραλιακό κομμάτι των Βραχνέικων και λοιπών οικισμών της παραλιακής ζώνης, ποια ανάπτυξη φέρει;

-Τα διόδια στα Τσουκαλέικα, πέραν του εισπρακτικού τους χαρακτήρα, τι εξυπηρετούν; Μήπως να αποκόψουν την πρωτεύουσα πόλη των Πατρών από την επαρχία της;

Τελειώνοντας ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρει στην εισηγητική του προς το δημοτικό συμβούλιο επιστολή. «Είναι πρωτόγνωρο και ανήκουστο να τοποθετούνται διόδια στις εισόδους και εξόδους της πόλης και όχι στα  όρια των νομών, με αποτέλεσμα να μιλάμε-αφού λάβουμε υπόψη μας και το ανάγλυφο του εδάφους- για αποκλεισμένη πόλη».