Η ομαδική έκθεση «Προς Τήνο ΙΙ», που αποτελεί συνέχεια της έκθεσης που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2013 στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, παρουσιάζεται φέτος στον ίδιο χώρο μέχρι τις 28 Οκτωβρίου 2014.

 

Στη φετινή εκδοχή αυτής της σειράς εκθέσεων που εξετάζουν την καλλιτεχνική και πνευματική κληρονομιά της Τήνου, συμμετέχουν δεκαπέντε σύγχρονοι καλλιτέχνες που είτε κατάγονται από το νησί είτε διατηρούν μια ιδιαίτερη σχέση με αυτό. Η συναισθηματική έλξη και ο δεσμός τους με την Τήνο αποτελούν την αφορμή της ομαδικής τους συνύπαρξης.

Πολλά από τα έργα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση «Προς Τήνο ΙΙ» αναδεικνύουν τη δυναμικήτων οικείων αντικείμενων και αποπνέουν μιαν απλότητα. Στο επίκεντρο της έκθεσης βρίσκεται αφενός η προσπάθεια να δει κανείς ένα αντικείμενο, ένα γεγονός ή έναν τόπο με διαφορετική ματιά, σαν να επρόκειτο για μια αναπάντεχη συνάντηση, και αφετέρου η συγκατοίκηση, το μοίρασμα ενός κοινού χώρου.

Πέρα από τη συνύπαρξη καταξιωμένων καλλιτεχνών με πρωτοεμφανιζόμενους, η ιδιαιτερότητα της φετινής έκθεσης έγκειται στο ότι διαμορφώνεται σε συνάρτηση με την περσινή και επιχειρείται ένας διάλογος που αναπτύσσεται στον χώρο αλλά και στον χρόνο. Την έκθεση έχει επιμεληθεί ο Χριστόφορος Μαρίνος.