Mε τη συμμετοχή πολλών αναρριχητών και θρυλικών ονομάτων του αθλήματος θα πραγματοποιηθεί η 3η έκδοση του «The North Face® Kalymnos Climbing Festival» στην πανέμορφη Κάλυμνο από τις 9 μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2014.

Στην μεγάλη τετραήμερη γιορτή της αναρρίχησης θα συμμετάσχουν κορυφαίοι εν ενεργεία αθλητές και ζωντανοί θρύλοι της μοντέρνας αθλητικής αναρρίχησης βράχου όπως ο Άγγλος John Dunne, o Γάλλος Jean-Baptiste Tribout, ο Ιάπωνας Yuji Hirayama, οι Αυστριακοί Beat Kammerlander και Gerhard Hörhager, ο Ισπανός Patxi Arocena και ο Ιταλός Maurizio Zanolla, περισσότερο γνωστός ως «Manolo».

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ είναι ιδιαίτερα πλούσιο και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αναρριχητικούς μαραθωνίους για συμμετέχοντες όλων των επιπέδων, παρουσιάσεις-προβολές από τους ζωντανούς θρύλους του αθλήματος, deep water soloing, beach party κ.α.

Επιπλέον, κατά το φετινό φεστιβάλ η North Face θα προσφέρει ένα βύσμα (αγκύριο) για κάθε συμμετέχοντα «επιστρέφοντας κάτι στην τοπική κοινωνία» και συνεισφέροντας κατά αυτό τον τρόπο στην συντήρηση των διαδρομών του νησιού.

Ηλιόλουστες ημέρες, ασβεστολιθικές διαδρομές που κόβουν την ανάσα, η πανοραμική θέα από τα αναρριχητικά πεδία με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου σε συνδυασμό με την παρουσία των κορυφαίων αθλητών του κόσμου θα δημιουργήσουν την ίδια μοναδική ατμόσφαιρα που σφράγισε τις δύο προηγούμενες διοργανώσεις του φεστιβάλ.

Η 3η έκδοση του «The North Face® Kalymnos Climbing Festival» συνδιοργανώνεται από το Δήμο Καλυμνίων και την «The North Face».