Αν σας κούρασε η αστική καθημερινότητα και η συνεχής επαφή με τους ανθρώπους και θέλετε να ξεφύγετε από όλα, τότε οι νήσοι Φερόες αποτελούν τον ιδανικό προορισμό.

Βρίσκονται σε ένα μικρό αρχιπέλαγος κοντά στη Σκωτία, την Ισλανδία και τη Νορβηγία, το οποίο έχει περίπου 100 πόλεις και χωριά σε 18 νησιά του (ένα από τα οποία είναι ακατοίκητο).

Με πληθυσμό περίπου 48.000 άτομα, τα νησιά φιλοξενούν επίσης περίπου 70.000 πρόβατα, που συνωστίζονται στις πλαγιές των λόφων.

Τα νησιά είναι επίσης συνδεδεμένα με μύθους και θρύλους. Ο θρύλος λέει ότι οι δύο πέτρινες στήλες που ξεπροβάλλουν από τη θάλασσα, δημιουργήθηκαν όταν ένα ζευγάρι γιγάντων προσπάθησε να σύρει τα νησιά προς το δικό τους νησί (την σημερινή Ισλανδία). Η πρωτεύουσα επίσης των νησιών, Tórshavn, έχει πάρει προφανώς το όνομά της από τον Thor, το Νορβηγό θεό του κεραυνού.

Οι Νήσοι Φερόες είναι επίσης ένα απίθανο μέρος για τους λάτρεις των καταδύσεων, αλλά και για τους λάτρεις του φθινοπώρου αφού έχουν 300 ημέρες βροχής κάθε χρόνο.

Η πεζοπορία, οι εκδρομές με σκάφος και η οδήγηση γύρω από τα νησιά είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες, ενώ είναι επίσης διασκεδαστικό να δείτε τα αρχαία παραπήγματα των Βίκινγκς τα οποία έχουν ξεμείνει στο νησί από τους Νορβηγούς θαλασσοπόρους, που ήταν από τους πρώτους ενοίκους των νησιών.