Οι περισσότερες γυναίκες υποφέρουν από έντονους πόνους κατά την έμμηνο ρύση. Πολλές από αυτές μάλιστα καταλήγουν στο κρεβάτι, μη μπορώντας να πάνε ούτε στις δουλειές τους. Αν οι πόνοι σας, σύμφωνα με το queen, είναι έντονοι και δε θέλετε να πάρετε φάρμακα, τότε δοκιμάστε να τους νικήσετε με αυτούς τους 4 φυσικούς τρόπους:

1. Ναι στη yoga: Κι όμως η άσκηση μπορεί να απαλύνει τους πόνους σας. Μετά την 2η μέρα κάνετε χαλαρές ασκήσεις και φυσικά δώστε έμφαση στις αναπνοές. Θα σας ανακουφίσουν.

2. Η σωστή διατροφή: Κατά τη διάρκεια της περιόδου σας είναι σημαντικό να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο, ασβέστιο, Ω3 λιπαρά και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Με αυτόν τον τρόπο θα πείτε αντίο στο πρήξιμο και τις κράμπες. Ψάρια, φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής άλεσης σε... προτεραιότητα.

3. Περιορίστε την κατανάλωση καφέ: Ναι τον λατρεύετε το ξέρουμε, αλλά θα πρέπει να περιορίσετε την κατανάλωσή του τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες της περιόδους σας καθώς προκαλεί υπερδιέγερση και εντονότερους σπασμούς.

4. Αγαπημένα αιθέρια έλαια: Κι όμως, τα αιθέρια έλαια μπορούν να σας ανακουφίσουν άμεσα. Σε ένα μπολ ρίχνετε 20 ml αμυγδαλέλαιο και από 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας, γερανιού, χαμομηλιού και λεβάντας. Ανακατεύετε καλά το μείγμα και έπειτα κάνετε καλό μασάζ με αυτό στην περιοχή της κοιλιάς. Τέλος σκεπαστείτε με μια κουβερτούλα και χαλαρώστε.