Σε μεγάλες αποκαλύψεις προέβη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αναφορικά με τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής σε γκαράζ στο Βύρωνα, όπου διαπιστώθηκε ότι ασύληπτα μέλη της ομάδας του Νίκου Μαζιώτη ετοίμαζαν μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στις 4 Οκτωβρίου.

Οπως αποκάλυψε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης στόχοι με βάση τα όσα βρέθηκαν στο γκαράζ ήταν εκτός από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού ο εφοπλιστής Θεόδωρος Βενιάμης, ο Θ. Φέσσας, οι εταιρείες capital και infoquest και ίσως τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Ανδρες της αντιτρομοκρατικής συνέλαβαν 30χρονο άνδρα σε διαμέρισμα στον Βύρωνα, μέσα στο οποίο βρέθηκαν σχέδια επίθεσης κατά του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. Μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ πιστεύει πως τα ευρήματα συνδέονται με την δράση του Επαναστατικού Αγώνα και της ομάδας του συλληφθέντα αντάρτη πόλης Νίκου Μαζιώτη.

Οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι το διαμέρισμα του Βύρωνα δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με την πρόσφατη έρευνα για σχέσεις ποινικών με τους «Πυρήνες της Φωτιάς», αλλά και την αποστολή του εκρηκτικού μηχανισμού στο Χρηματιστήριο.