Πωλητήριο μπήκε στο σπίτι που έμενε ο μεγάλος μας συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης και στο οποίο συνέγραψε ένα μεγάλο μέρος των γραπτών που μας άφησε.

Όπως αναφέρει το cretalive, πρόκειται για το σπίτι - προσωπικό καταφύγιο του Καζαντζάκη στη Γαλλική Αντίμπ. Μετά τον θάνατό του, το συγκεκριμένο οίκημα πέρασε στην ιδιοκτησία της συζύγου του Ελένης το οποίο στη συνέχεια πούλησε σε νέους ιδιοκτήτες και εκείνοι με τη σειρά τους ψάχνουν αγοραστή.


Πρόσφατα επισκέφτηκε την Κυανή Ακτή και το σπίτι ένας θαυμαστής του Καζαντζάκη, ο οποίος έκπληκτος είδε στην είσοδο του σπιτιού το πωλητήριο και παράλληλα τη διεύθυνση και το όνομα του μεσιτικού γραφείου που έχει αναλάβει να βρει τον επόμενο ιδιοκτήτη του ιστορικού οικήματος. Άμεσα επικοινώνησε με το δήμο Ηρακλείου.


Ο Νίκος Καζαντζάκης είχε εγκατασταθεί με την σύζυγό του Ελένη (φώτο επάνω) από το 1948 και για αρκετά χρόνια στην μικρή παραθαλάσσια πόλη της Αντίμπ (παραφθορά του Αντίπολις για του Έλληνες, αφού υπήρξε στο παρελθόν Ελληνική αποικία), όπου υπήρξε μια ιδιαίτερα παραγωγική περίοδος γι' αυτόν.


Σε αυτό το μαγικό σημείο της Γαλλικής Ριβιέρας , εντός της παλιάς πόλης η οποία περικλείεται περιμετρικά από τείχη, ο Νίκος Καζαντζάκης είχε εμπνευστεί και γράψει μερικά από τα πιο γνωστά μυθιστορήματά του, όπως το «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», το «Αλέξης Ζορμπάς» και το «Ο Καπετάν Μιχάλης».


Ακόμη δεν έχει δοθεί επίσημη τιμή πώλησης του οικήματος...