Το εργαστήριο ελεύθερης δημιουργικότητας RE START, στην Πάτρα, θα λειτουργήσει ως μία πολυπολιτισμική δομή της Art in Progress για μικρούς και μεγάλους.

Για πρώτη φορά στην πόλη με αξιοπιστία και επιστημονική σοβαρότητα η Art in Progress προσεγγίζει σε σταθερή βάση τον χώρο της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

Στοχεύει στην καλλιτεχνική, εικαστική και ζωγραφική εκπαίδευση αλλά και στην θεωρητική ενδυνάμωση και επιμόρφωση των σπουδαστών της, τόσο στην προετοιμασία τους για ακαδημαϊκές σπουδές σε σχολές καλών τεχνών σε Ελλάδα και εξωτερικό, όσο και για μία ολοκληρωμένη εμπειρία σε σχέση με την ζωγραφική τέχνη και την θεωρητική της προσέγγιση σε ανθρώπους που νιώθουν πραγματικά δημιουργικοί.

Οι μέθοδοι που θα χρησιμοποιηθούν είναι επιστημονικές με ουσιαστικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

Η Art in Progress θα παρέχει στους σπουδαστές της, άμεση επικοινωνία με τα πρωτοποριακά προγράμματα καλλιτεχνικών παραγωγών της Art in Progress (Διεθνές εικαστικό Φεστιβάλ Πάτρας RE-culture, εκθέσεις εθνικού και ευρωπαϊκού επιπέδου, διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, συμμετοχή σε προγράμματα πολιτισμού) και θα δίνει την δυνατότητα μίας σφαιρικής παιδείας υψηλών προδιαγραφών.

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι: • προετοιμασία υποψηφίων για σχολές καλών τεχνών σε Ελλάδα και εξωτερικό • προετοιμασίας υποψηφίων για σχολές αρχιτεκτονικής, πλαστικών τεχνών και ΤΕΙ διακοσμητικής, γραφιστικής, φωτογραφίας, συντήρησης αρχαιοτήτων και έργων τέχνης • ζωγραφική για παιδιά και ενήλικες

• αρχιτεκτονικού / γραμμικού σχεδίου

• graffiti / γκράφιτι • αγιογραφίας και ψηφιδωτού

Παράλληλα θα λειτουργήσει ένα ολοκληρωμένο θεωρητικό πρόγραμμα σπουδών από ειδικευμένους επιστήμονες. Θα διαμορφωθούν ειδικά τμήματα σεμιναρίων για μικρούς και μεγάλους.

• σεμιναρίων ιστορίας της τέχνης και θεωρία της αρχιτεκτονικής • σεμιναρίων art therapy • εικαστικές ασκήσεις κατεύθυνσης art therapy • σεμιναρίων θεάτρου και της ιστορίας του (από την αρχαία ελληνική τραγωδία και κωμωδία μέχρι το σύγχρονο αστικό δράμα), • σεμινάρια φιλοσοφίας της αισθητικής

Θα δίνεται στους σπουδαστές η δυνατότητα πρόσβασης σε ενημερωμένη βιβλιοθήκη ζωγραφικής και ιστορίας της τέχνης για μελέτη.

Οι σπουδαστές των εργαστηρίων και των σεμιναρίων θα λαμβάνουν επίσημη βεβαίωση παρακολούθησης σπουδών από την Art in Progress.

Επιστημονικοί συνεργάτες: Κλεομένης Κωστόπουλος, ΑΣΚΤ Αθηνών, ΜΑ στην ζωγραφική και την γραφιστική

Μαίρη Χαραλάμπους, καθηγήτρια κοινωνικής εργασία, εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια Νίκη Παπασπύρου, ΒΑ - ΜΑ ιστορικός της τέχνης και της αρχιτεκτονικής

Νικολέττα Παλαιολόγου, Αρχαιολόγος - μουσειολόγος, ΜΑ μουσειολογία Βασίλης Κωστόπουλος, Φιλοσοφική Tübingen, ΜΑ στην Θεατρολογία

Τατιάνα Δήμου, Αρχιτέκτονας Simone Hasler, πολιτισμικός σχεδιασμός.

Για τους εθελοντές της Art in Progress, εθελοντών άλλων τοπικών ομάδων (και κατόπιν συνεννόησης με τις εθελοντικές ομάδες) θα υπάρχουν ξεχωριστές τιμές.

Θα υπάρχουν και ειδικά τιμολόγια για φοιτητές και ανέργους.

Πληροφορίες για τα θεωρητικά σεμινάρια και εγγραφές:

Καθημερινά από 11:00 - 13:00 στα τηλέφωνα 2610323075 και 6934269856