Την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να εισαχθεί το μάθημα της Πληροφορικής στις Πανελλαδικές εξετάσεις επανέλαβε από τη Βουλή, ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος. 

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Α' Πειραιά της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρίας Ρεπούση, διαβεβαίωσε, ότι η Υπουργική Απόφαση και οι εγκύκλιοι που θα τη συνοδεύουν, σχετικά με τις ομάδες Προσανατολισμού στο Λύκειο θα εκδοθούν πριν από τις 30 Μαΐου 2015. 

«Με το νόμο 4186 του 2013 θεσπίστηκε το νέο λύκειο, μια θεσμική αλλαγή που αφορούσε, τόσο στη διάρθρωση των σπουδών των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, όσο όμως και στη διαδικασία πρόσβασης των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Η εφαρμογή του νόμου αυτού ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά. Εφαρμόστηκε στην Α' Λυκείου για πρώτη φορά. Αυτό το έτος επεκτείνεται και στη Β' Λυκείου, γιατί πάμε σε μια σταδιακή μετάβαση της αλλαγής, και το επόμενο σχολικό έτος θα πάμε με την επέκταση της εφαρμογής και στην Γ' Λυκείου και θα έχουμε την ολοκλήρωση του νέου Λυκείου. Φέτος οι μαθητές της Β' Λυκείου καλούνται να επιλέξουν μία από τις δύο ομάδες μαθημάτων προσανατολισμού, Ανθρωπιστικές ή Θετικές Επιστήμες. 

Την ερχόμενη χρονιά, οι μαθητές της Γ' Λυκείου θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ τριών ομάδων μαθημάτων προσανατολισμού, αλλά καθώς και το επιστημονικό πεδίο εξειδίκευσης το οποίο τους οδηγεί σε αντίστοιχα Τμήματα των ΑΕΙ. 

Ο ανωτέρω νόμος προβλέπει όπως αναφέρει το epoli ότι με Απόφαση του Υπουργού Παιδείας, που εκδίδεται έως τις 30 Μαΐου και ισχύει για το επόμενο έτος, πραγματοποιείται η αντιστοίχηση των Σχολών, των Τμημάτων στο οικείο επιστημονικό πεδίο. 

Για τους μαθητές που ολοκλήρωσαν φέτος την Α' Λυκείου και πρόκειται να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, η ανωτέρω Υπουργική Απόφαση έχει προθεσμία να εκδοθεί έως τις 30 Μαΐου 2015. 

Τη Δευτέρα συναντάται ο Υπουργός Παιδείας με τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη για να δουν πώς θα ενταχθούν και οι Αστυνομικές και Στρατιωτικές Σχολές μέσα στο όλο σύστημα. 

Ακόμη υπάρχει δεδομένη η θέληση του Υπουργείου Παιδείας, να εισαχθεί το μάθημα της Πληροφορικής στις Πανελλαδικές εξετάσεις. 

Μετά την οριστικοποίηση των παραπάνω θα εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση και οι εγκύκλιοι που θα τη συνοδεύουν. Πάντως έγκαιρα πριν από τις 30 Μαΐου 2015» τόνισε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός.