Ανακοίνωση εξέδωσε η νέα δημοτική αρχή και η Λαϊκή Συσπείρωση για τον έναν χρόνο που κλείνεται από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ήταν το βράδυ της Τετάρτης στις 17 Σεπτέμβρη όπου ο Παύλος Φύσσας βγήκε μαζί με τη σύντροφο του και φίλους του σε καφετέρια για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα ποδοσφαίρου.

Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ξημερώματα Πέμπτης ο Έλληνας ράπερ έπεφτε νεκρός από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής της Λαϊκής Συσπείρωσης τονίζονται τα εξής:  «Σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο τα τάγματα εφόδου της «Χρυσής Αυγής» δολοφόνησαν τον Κερατσινιώτη μουσικό αντιφασίστα Παύλο Φύσσα.

Η Χ.Α. γέννημα του αστικού πολιτικού συστήματος πρέπει και μπορεί να απομονωθεί με τη μαζική λαϊκή κινητοποίηση και δράση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε γειτονιά, σχολείο και πανεπιστήμιο. Η δράση του εργατικού κινήματος μπορεί αν αποτελέσει και το εμπόδιο στην προσπάθεια του ναζιστικού εγκληματικού μορφώματος να διεισδύσει στα λαϊκά στρώματα.

Η Δημοτική Αρχή θα σταθεί δίπλα στους αγώνες ενάντια στις αιτίες που γεννούν το φασισμό. Δίπλα στα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Θα στηρίξει πολύμορφα όλες τις λαϊκές ανάγκες».