Κλίμα ατιμωρησίας και μαφιόζικες καταστάσεις κυριαρχούν σε ότι αφορά το μεταφορικό έργο των τουριστών από το αεροδρόμιο του Αράξου προς το κέντρο της Πάτρας, αλλά και στα αξιοθέατα της περιοχής.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν επαγγελματίες ταξί, κύκλωμα με πρωταγωνιστές αλλοδαπούς από τις Βαλκανικές χώρες, έχοντας «πειρατικές» άδειες αυτοκινήτων ταξί, θέλουν να έχουν την αποκλειστικότητα στο θέμα της μεταφοράς των τουριστών από το αεροδρόμιο του Αράξου.

Είναι γνωστό ότι το φετινό καλοκαίρι τα γκρουπ των τουριστών που πατούσαν στην χώρα μας μέσω του αεροδρομίου του Αράξου, έφταναν σε καταιγιστικούς ρυθμούς, ειδικότερα τους μήνες του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Το συγκεκριμένο κύκλωμα που στην ουσία διοικεί πάνω 1000 αυτοκίνητα έχει απλώσει τα πλοκάμια του, παίρνοντας όλη την «αγορά» και μεταφέροντας τους τουρίστες στους προορισμούς, χωρίς να έχει πρόβλημα να προχωρεί ακόμα και σε απειλές σε όσους επαγγελματίες οδηγούς ταξί (με κανονική άδεια) τολμούσαν και έμπαιναν στο… κομμάτι του.

Το όλο θέμα γίνεται, σύμφωνα πάντα με τους επαγγελματίες ταξί, με την ανοχή των ελεγκτικών μηχανισμών που δεν έχουν προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες για να σταματήσουν το κλίμα της ατιμωρησίας που επικρατεί. Το κύκλωμα μάλιστα είναι αδίστακτο αφού προειδοποιεί ότι όποιος από τους επαγγελματίες οδηγούς δεν κάνει αυτά που πρέπει θα του… κάψουν το αυτοκίνητο.