Ο Κώστας Πελετίδης δεν ήταν δυνατόν να λείψει από το φεστιβάλ του «Οδηγητή» της ΚΝΕ και φυσικά η παρουσία του στην φετινή εκδήλωση της Κομουνιστικής Νεολαίας έγινε υπό τον φόντο της μεγάλης του νίκης στον Δήμο Πατρέων, στις πρόσφατες εκλογές.

Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι η Πάτρα είναι από τους λίγους Δήμους σε όλη την επικράτεια που έχει στην δημοτική της αρχής κομμουνιστή Δήμαρχο και άτομο που προέρχεται μέσα από τα όργανα του κόμματος.

Ο νέος Δήμαρχος της Πάτρας ήταν το Σάββατο στον χώρο του ΑΤΕΙ , στο λαϊκό γλέντι  που έγινε στη κεντρική σκηνή του φεστιβάλ με την Γλυκερία. Ο «ιατρός» λιτός, απλός και ευγενικός, όπως πάντα, έκατσε σε ένα από τα τελευταία τραπέζια που υπήρχαν στον χώρο (και όχι μπροστά – μπροστά), μαζί με την παρέα του.

Αρκετοί φυσικά έσπευσαν να τον χαιρετήσουν και να του σφίξουν το χέρι. Όσο για την Γλυκερία, γνωρίζοντας ότι ο Δήμαρχος της Πάτρας ήταν εκεί, δεν έχασε την ευκαιρία να του αφιερώσει από σκηνής την «Δραπετσώνα», ένα από τα αγαπημένα κομμάτια του κοινού και της φτωχολογιάς.

Ο Κώστας Πελετίδης άκουσε την αφιέρωση, μόνο που αυτή τη φορά δεν σηκώθηκε από το τραπέζι του να χορέψει…