Μας κρατούν παρέα εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες αφού μετά την πρώτη προβολή, οι επαναλήψεις τους δεν έχουν τέλος. Έχουμε ταυτιστεί ουκ ολίγες φορές μαζί τους και τις έχουμε αγαπήσει σαν να ήταν δικές μας.

Έξι οικογένειες της μικρής οθόνης τρέλαναν τα μηχανάκια της τηλεθέασης και άφησαν όπως αναφέρει το koolnews εποχή στον κυκεώνα «τηλεόραση»!

Οικογένεια: Κώστα Χατζηγιώργη

Σειρά: Αυθαίρετοι
Έτος προβολής: 1989-1991
Κανάλι: Mega
Ένα από τα πρώτα σίριαλ της νεοσύστατης ιδιωτικής τηλεόρασης, οι «Αυθαίρετοι» αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από το κοινό και τις δύο σαιζόν προβολής τους. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που κατέκτησε την 10η θέση στην κατηγορία «αγαπημένη κωμική σειρά» στην online ψηφοφορία που έκανε το μεγάλο κανάλι για τα 20 χρόνια λειτουργίας του. Η κωμωδία επικεντρωνόταν στην αντιπαλότητα δύο οικογενειών και στις περιπέτειές τους ενώ κατά κάποιον τρόπο, σάρκαζε την αρνητική συμπεριφορά και εκδοχή του νεοέλληνα. Από τις φιγούρες που ξεχώρισαν η Βάσια Τριφύλλη ως Ζανέτ Τουρλουφίδη Χατζηγιώργη ενώ η κλασική ατάκα που όλοι θυμούνται είναι αυτή του Δημήτρη Πουλικάκου: «μα Ζανέτ μου...».

Οικογένεια: Αύγουστου Πετράκη

Σειρά: Εκμέκ Παγωτό
Έτος προβολής: 1991-1992
Κανάλι: Mega
Μπορεί να έχουν περάσει δύο δεκαετίες, από την πρώτη φορά προβολής, αλλά χωρίς αμφιβολία το «Εκμέκ παγωτό» έχει ακόμα βασική και γλυκιά θέση στην καρδιά των τηλεθεατών. Η κωμική σειρά εξιστορούσε τις περιπέτειες μιας οικογένειας που επέστρεψε από την Αφρική και προσπαθούσε για ακόμη μία φορά στη ζωή της να κάνει μία νέα αρχή και να σταθεί στα πόδια της. Με σενάριο αρκετά πρωτοποριακό για τα χρόνια που βγήκε στον αέρα, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις εκπληκτικές ερμηνείες της Χρυσούλας Διαβάτη ως «Πιπίτσα», του Νικήτα Τσακίρογλου ως Αύγουστου Πετράκη, αρχηγού της φαμίλιας και συζύγου της προαναφερθείσας, της ανεπανάληπτης γιαγιάς, Μαρίας Φωκά αλλά και του θεότρελου παππού Βασίλη Διαμαντόπουλου.

Οικογένεια: Γιάγκου Δράκου

Σειρά: Λάμψη
Έτος προβολής: 1991-2005
Κανάλι: Ant1
Με διάρκεια προβολής 14 ετών, 3.457 επεισόδια, 150.000 σελίδες διαλόγων και τη συμμετοχή 1.500 ηθοποιών, η «Λάμψη» δύσκολα θα χάσει το βάθρο της μακροβιότερης σειράς στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Άλλωστε όλα τα παραπάνω έδωσαν στη σειρά μία θέση στο βιβλίο Guinness αλλά και στον σεναριογράφο, Νίκο Φώσκολο, τη χαρά να δει το σίριαλ του μεταγλωττισμένο στο εξωτερικό. Στην τηλεοπτική μνήμη έχει μείνει χαραγμένος ο «πύργος της Βαβέλ» της οικογένειας Δράκου, «Giant», αλλά και ο σκληρός και αμείλικτος, Γιάγκος Δράκος τον οποίο ενσάρκωνε ο Χρήστος Πολίτης. Από τους βασικούς χαρακτήρες που ξεχώρισαν ήταν αυτός της εισαγγελέα και γυναίκας του Γιάγκου, Βίρνας Δράκου (Κάτια Δανδουλάκη) αλλά και της Σελήνης, ενός κοριτσιού που ο Αλέξης Δράκος είχε περισυλλέξει από ένα ίδρυμα (Ελένη Κούρκουλα).

Οικογένεια: Αλέξανδρου Θεοτοκάτου 

Σειρά: Άκρως Οικογενειακόν
Έτος προβολής: 2001-2003
Κανάλι: ANT1
Έχουν περάσει 11 χρόνια από τότε που το «Άκρως οικογενειακόν» έριξε αυλαία αλλά κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει ξεχάσει την οικογένεια Θεοτοκάτου αφού κάθε μεσημέρι προβάλλεται σε επανάληψη από το σταθμό του Αμαρουσίου. Για πολλούς είναι η τηλεοπτική συνήθεια που έγινε λατρεία, αφού κόσμος και κοσμάκις έχει συνδέσει αφενός τη μεσημεριανή του ξεκούραση στο σπίτι με την εν λόγω σειρά, αφετέρου έχει ταυτιστεί με κάποιον από τους χαρακτήρες. Για την ιστορία, ο Αλέξανδρος Θεοτοκάτος (Γιάννης Μπέζος) ήταν ένας τετράτεκνος, αρκετά ευκατάστατος δικηγόρος, όχι όμως λόγω των δικαστικών επιτυχιών του, αλλά λόγω του αποθανόντος πατέρα του. Η μαμά της οικογένειας, Μαργαρίτα (Ναταλία Τσαλίκη), έχοντας γνωρίσει τον σύζυγό της από τα φοιτητικά τους χρόνια, τον παντρεύτηκε σε νεαρή ηλικία παραμελώντας τις σπουδές της. Έτσι τώρα μαγειρεύοντας και φροντίζοντας τα τέσσερα παιδιά της διαβάζει ώστε να πάρει πτυχίο Νομικής. Μοναδικές στιγμές γέλιου ο συνδυασμός της οικογένειας με τις απίθανες θεία Τζούλια (Σοφία Ολυμπίου) και γιαγιά Μπέμπα (Αντιγόνη Γλυκοφρύδη).

Οικογένεια: Μπεζαντάκου

Σειρά: Είσαι το ταίρι μου
Έτος προβολής: 2001-2002
Κανάλι: Mega
Μία σαιζόν προβολής ήταν αρκετή για την τεράστια επιτυχία της επιτομής των κωμικών σειρών, «Είσαι το ταίρι μου»! Με χαρακτήρες που προκαλούσαν άφθονο γέλιο χάρη στο ευρηματικό σενάριο του Λευτέρη Παπαπέτρου, η κεντρική οικογένεια Μπεζαντάκου έκρυβε πολλά. Ο σεβάσμιος πατέρας, ο Λυκούργος Μπεζεντάκος και η χαμηλοβλεπούσα μητέρα η Βέρα, έρχονταν σε απόλυτη αντίθεση με τους κανακάρηδες Νίκο (Αλέκος Συσσοβίτης) και Σωτήρη (Αλέξη Γεωργούλη) καθώς επίσης και με την αυστηρή κόρη, Αννέτα. Άντρας της ο «γλυκούλης» Παναγιώτης (Γεράσιμος Γεννατάς), που είχε φάει πολύ συζυγική παντόφλα, ενώ πολλά respect και στη θεία Αιμιλία, την οποία έπαιζε η αείμνηστη Βίκυ Βανίτα. Ηγετική μορφή ο παππούς Νίκος που στόμα είχε και μιλιά δεν είχε αλλά και η πολυλογού υπηρέτρια, που κάθε αριστοκρατική οικογένεια ενδείκνυται να έχει, Χρυσούλα.

Οικογένεια: Διονύση Μαυροτσούκαλου

Σειρά: Ευτυχισμένοι Μαζί
Έτος προβολής: 2007-2009
Κανάλι: Mega
Έξυπνο σενάριο, αστείοι διάλογοι, μοναδικό καστ και ατάκες που άφησαν εποχή! Το «Ευτυχισμένοι μαζί» ήταν από τις ευτυχέστερες τηλεοπτικές στιγμές των τελευταίων ετών, γεγονός που αποδεικνύεται και από το ότι πέντε χρόνια μετά την πρώτη προβολή του, συνεχίζει να παίζει χτυπώντας κόκκινο στα μηχανάκια της Nielsen. Ο Διονύσης Μαυροτσούκαλος παντρεύεται τον εφηβικό του έρωτα Ελένη, αφού και οι δυο τους έχουν ήδη κάνει οικογένεια στους προηγούμενους γάμους του. Στο ίδιο σπίτι λοιπόν, θα ζήσουν οι γιοι του Διονύση, Μάρκος, Θανάσης και Γιαννάκης και οι κόρες της Ελένης, Εύα και Φίφη. Στο ρόλο της κεφαλής της οικογένειας, ο Γιάννης Μπέζος, και σε αυτόν της μοντέρνας μαμάς, η Κατερίνα Λέχου. Τις εντυπώσεις έκλεψε ο πρωτοεμφανιζόμενος τότε Θανάσης Τσαλταμπάσης ως υπάλληλος της μπιραρίας των Μαυροτσούκαλων με το παρατσούκλι «γίγαντας»!