Αγωνία και στην Πάτρα μετά την κατάρρευση των ταξιδιωτικών οργανισμών στη Ρωσία που πτωχεύουν ο ένας πίσω από τον άλλον με την μορφή «ντόμινο».
Τελευταίος στους οργανισμούς που βάρεσαν πτώχευση ήταν ο tour operator Solvex Τοur στην Αγία Πετρούπολη που αυτήν την περίοδο έχει φέρει στη χώρα μας γύρω στους 4.000 τουρίστες οι οποίοι δεν γνωρίζουν πλέον πως θα γυρίσουν στις πατρίδες τους.

Μόνο στη Ζάκυνθο αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι υπάρχουν γύρω στους 850 Ρώσους που είχαν κλείσει τα πακέτα με το συγκεκριμένο tour operator. Είναι άγνωστο ακόμα κατά πόσο το συγκεκριμένο γραφείο είχε φέρει τουρίστες και σε άλλα μέρη της Δυτικής Ελλάδας ή στην Πελοπόννησο.

Πάντως είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης μέσα στο έτος έχουν πτωχεύσει τουλάχιστον δεκατρία ταξιδιωτικά γραφεία, εκ των οποίων τα δώδεκα από τις 16 Ιουλίου έως σήμερα.  

Τα γραφεία που πτώχευσαν είναι τα Voyage Inart, Neva, Windrose World, Expo Tour, Labirint, IntAer, Nordic Star, Atlas, Milan Tour, Santa Lucia, Αviacharter-DV, Lime Travel και Solvex Tour. Αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι οι εκτιμήσεις των ειδικών που αναφέρουν ότι ο κύκλος της κατάρρευσης των ρωσικών τουριστικών πρακτορείων θα συνεχιστεί.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στον τουριστικό και ξενοδοχειακό κλάδο της Πάτρας που είχε δει τους τελευταίους μήνες σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης λόγω των Ρώσων, καθώς ακόμα και τους χειμερινούς μήνες υπήρχαν αφίξεις που αφορούσαν κυρίως τον θρησκευτικό τομέα και τις επισκέψεις τουριστών στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα.