Υπάρχουν κάποια τρόφιμα, που οι περισσότεροι αδυνατούν να τα βγάλουν από τη διατροφή τους γιατί πολύ απλά τους... αρέσουν. Άλλοι πάλι δεν θέλουν ούτε να τα βλέπουν. Όπως και να έχει η συχνή, υπερβολική κατανάλωσή τους έχει συνδεθεί με διάφορα προβλήματα υγείας και για αυτό πρέπει η λήψη τους να είναι προσεκτική και σε λογικά πλαίσια.

Επεξεργασμένα κρέατα

Έχουν πολλές θερμίδες, λίπη και νάτριο. Η υπερβολική κατανάλωση συνδέεται με προβλήματα παχυσαρκίας, διαβήτη, καρδιακών παθήσεων και καρκίνου. 

Τρόφιμα με χαμηλά λιπαρά

Τα τρόφιμα διαίτης, όπως αναφέρει το iefimerida, είναι γεμάτα με τρανς λιπαρά που ανεβάζουν τη χοληστερίνη και συνδέονται με καρδιακά προβλήματα. Επίσης, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και νάτριο.

Μαγιονέζα

Όλοι γνωρίζουν ότι η μαγιονέζα δεν είναι και το πιο υγιεινό τρόφιμο του κόσμου. Ωστόσο δεν γνωρίζουν ότι μια κουταλιά της σούπας περιέχει 90 θερμίδες, 10 γραμμάρια λίπους και 90 mg νατρίου.

Κατεψυγμένα γεύματα

Μπορεί να προσφέρουν ευκολία και  μπορεί κάποια από αυτά να είναι παρασκευασμένα με πολύ προσεκτικό τρόπο, ωστόσο, κάποια από αυτά είναι εξαιρετικά παχυντικά και έχουν μεγάλες ποσότητες νατρίου.

Μαργαρίνη

Η μαργαρίνη είναι γεμάτη είναι γεμάτη υδρογονωμένα έλαια, τρανς λιπαρά δηλαδή, τα οποία είναι συνδεδεμένα με μια σειρά παθήσεων όπως ο διαβήτης και τα καρδιολογικά προβλήματα.

Σόδες και αναψυκτικά

Σε όσους κάνουν δίαιτα το πρώτο πράγμα που τους συστήνεται να κόψουν είναι οι σόδες και τα αναψυκτικά. Ωστόσο, η κατανάλωσή τους δεν συνδέεται μόνο με την παχυσαρκία, αλλά και με νεφρικές βλάβες, καρκίνου και διαβήτη.