H Αναστασία Τογιοπούλου εξελέγη νέα Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας έπειτα από την πρόταση που έκανε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, επικεφαλής της παράταξης «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο».

Η ψηφοφορία διεξήχθη κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του Σώματος, σήμερα το πρωί, στην αίθουσα του πρώην εργοστασίου «Λαδόπουλος» στην Πάτρα.
Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εξελέγη, έπειτα από την πρόταση της πλειοψηφίας των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο Γιώργος Κανέλλης, επικεφαλής της παράταξης «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» και εκπαιδευτικός στο επάγγελμα.

Γραμματέας του Σώματος θα είναι, μετά από την πρόταση της παράταξης «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» και την ψηφοφορία στις κάλπες, ο Κωνσταντίνος Κούστας, καθηγητής φυσικής αγωγής. Στην ειδική πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, χρέη προέδρου εκτέλεσε ο Γιώργος Αγγελόπουλος (πρώτος σε σταυρούς) και γραμματέα η Παρασκευή Βεργοπούλου (νεότερη ηλικιακά εκλεγείσα), βάσει των διατάξεων του «Καλλικράτη».

«Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στα τρία στελέχη που εξελέγησαν για το προεδρείο του Σώματος. Το νέο αυτό Περιφερειακό Συμβούλιο είμαι σίγουρος πως θα συμβάλλει ώστε οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν να είναι καταλύτης για την ανασυγκρότηση των παραγωγικών, των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων της περιοχής μας» υπογράμμισε κατά την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και συνέχισε: «Η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ δύσκολη, έχει παγίδες, εμείς έχουμε, όμως, χρέος να πάμε μπροστά.

Η συναίνεση, αλλά και οι συγκλίσεις δεν γίνονται με το να μοιράζεις αξιώματα. Γίνονται στη βάση πολιτικών και προγραμματικών δεσμεύσεων και πάνω από όλα στα κυρίαρχα και μεγάλα θέματα που καλούμαστε να λύσουμε προς το συμφέρον της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Οι δηλώσεις του νέου προεδρείου

Η κυρία Τογιοπούλου μετά την εκλογή της στη θέση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, δήλωσε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και τους συναδέλφους μου για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου. Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα η εκλογή μου στη θέση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, ένα όργανο που κατά την προηγούμενη θητεία του λειτούργησε σε υψηλής ποιότητας πολιτικό επίπεδο. Στο νέο διαμορφούμενο τοπίο, θα προσπαθήσω να παραμείνει το Περιφερειακό Συμβούλιο θεματοφύλακας των δημοκρατικών ιδεωδών μας και δίπλα στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας».

Ο Γιώργος Κανέλλης μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος για την εκλογή του ως Αντιπρόεδρος του Σώματος δήλωσε: «Ευχαριστώ του συναδέλφους μου για την εκλογή μου με ευρεία πλειοψηφία. Ως μέλος του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι θα εργασθώ για τη διατήρηση υψηλού επιπέδου στις συνεδριάσεις, έτσι ώστε το Σώμα να αποτελέσει πρότυπο δημοκρατικών και ουσιαστικών συζητήσεων».

Από την πλευρά του, ο νέος Γραμματέας Κωνσταντίνος Κούστας δήλωσε: «Η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας και με τη θέση του Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου θα παλέψει να αναδείξει τα κρίσιμα πολιτικά ζητήματα της διοίκησης στην Περιφέρεια, έχοντας πλήρη επίγνωση της αδυναμίας δημοκρατικής εκπροσώπησης όλων των παρατάξεων από το θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη στο Όργανα.

Η βελτίωση των λειτουργιών του, η αμεσότητα στις ενημερώσεις των παρατάξεων, των Περιφερειακών Συμβούλων και των πολιτών της Περιφέρειας είναι κρίσιμο στοίχημα. Άλλωστε ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο όσον αφορά τις διαδικασίες λειτουργίας του προεδρείου».

Βιογραφικό σημείωμα της νέας προέδρου

Η Αναστασία Τογιοπούλου εξελέγη νέα Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Γεννήθηκε και κατοικεί στη Λεύκα Πατρών.  Είναι μαχόμενη δικηγόρος στην Πάτρα από το έτος 1990 και ανήκει στο Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών, ως Δικηγόρος παρ’ Εφέταις .
Ασχολείται με την αυτοδιοίκηση από το έτος 1995, που εκλέχθηκε κοινοτική σύμβουλος Οβρυάς Πατρών.  Το έτος 1998 ήταν υποψήφια Δήμαρχος Μεσσάτιδος και χρημάτισε δημοτική σύμβουλος Δήμου Μεσσάτιδος Αχαΐας την 4ετία 1999-2002.

Την τετραετία 2007-2010 διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσάτιδος Αχαΐας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αχαΐας (ΧΥΤΑ Φλόκα).  Κατά τα έτη 2011-2012 ήταν Ειδική Συνεργάτης επί νομικών θεμάτων του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.

Στα πλαίσια της ενεργούς κοινωνικής της δράσης επίσης είναι:

* Γραμματέας του Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μοίρα Πατρών «Η ΘΑΝΑ».

* Ειδική Γραμματέας του Δ. Σ. του Χριστιανικού Σωματείου «Αναπλαστική Σχολή Πατρών».

* Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου «Εθελοντές Στήριξης Ογκολογικών Ασθενειών Η ΕΛΠΙΔΑ»

* Επίτιμο μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του Κ.Υ. Χαλανδρίτσας.

* Μέλος του Συλλόγου Προστασίας και Ανάδειξης του Παναχαϊκού όρους.

* Μέλος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας

* Διετέλεσε:

* Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λεύκας «Ο Άγιος Νικόλαος»,

* Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μοίρα Πατρών «Η ΘΑΝΑ»

* Γραμματέας του Συλλόγου Προστασίας και Ανάδειξης Παναχαϊκού Όρους.

Τα νέα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Εξελέγησαν μετά από ψηφοφορία, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, τα νέα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.
Συγκεκριμένα, τακτικά μέλη εξελέγησαν:

Από την πλειοψηφία οι Σάββας Αυγέρης, Ντία Ζαχαροπούλου – Στούμπου, Αναστασία Κωνσταντοπούλου, Δημήτρης Κωσταριάς, Γεωργία Παπαναγιώτου – Μαρτζάκλη

Από την μειοψηφία: Γεώργιος Σύρμος, Κώστας Γαβριηλίδης, Ανδρέας Κελεπούρης.

Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν:

Από την πλειοψηφία: Γιώργος Τσόγκας, Παρασκευή Βεργοπούλου, Ευσταθία Καρδάρα, Κώστας Μητρόπουλος, Κώστας Πετρόπουλος

Από την μειοψηφία: Ευάγγελος Κατσακούλης, Δημήτρης Σιαμπλής, Μάκης Παρασκευόπουλος.