Είναι το νέο μεγάλο ταλέντο που έχει βγει ήδη μέσα από το πατραϊκό μπάσκετ και πάει να αναδειχθεί μέσα από τα σπλάχνα του Απόλλωνα Πατρών. Έχοντας θείο τον αείμνηστο Ανδρέα Μολφέτα, δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί με το μπάσκετ.

Δεν θα μπορούσε να μην μεγαλώσει με την φανέλα του Απόλλωνα στην καρδιά του, μυρίζοντας το άρωμα του παρκέ, δουλεύοντας σκληρά και κάνοντας όνειρα για το μέλλον πάντα με την πορτοκαλί μπάλα στο χέρι, απέναντι από μία μπασκέτα.

Ο μόλις 22χρονος Γιάννης Μολφέτας έχει κλέψει τις εντυπώσεις στην φετινή προετοιμασία του Απόλλωνα και έκανε αρκετούς να μάθουν το όνομα του και να ρωτήσουν για αυτόν στο φιλικό που έδωσε η Πατρινή ομάδα με τον Παναθηναϊκό, στο Καρπενήσι. Έχοντας ξεκινήσει το μπάσκετ από την Απολλωνιάδα, το ταλέντο του δεν άργησε να αναγνωριστεί και σύντομα ήρθε και η κλήση από την Εθνική Ελπίδων.

Στη συνέχεια η προώθηση του στην βασική ομάδα του Απόλλωνα και φέτος, αναμένεται να έχει αρκετές ευκαιρίες για να δείξει την αξία του στον Νίκο Βετούλα, ο οποίος δείχνει να πιστεύει στο ταλέντο του νεαρού Μολφέτα.


Ο Γιάννης Μολφέτας σε αγώνα του Απόλλωνα

Ο Γιάννης Μολφέτας θα είναι ο επόμενος Πατρινός (μετά τον Γιώργο Πετρόπουλο) που θα έχει έτσι ενεργό ρόλο και χρόνο στην ομάδα, σε μία ομάδα που έχει άλλωστε στην φιλοσοφία της να στηρίζει τα δικά της παιδιά και να αναδεικνύει παίκτες, μέσα από τα φυτώρια του συλλόγου. Η περίπτωση του Γιάννη Μολφέτα με το 1.94 ύψος, αλλά και τα τρομερά αθλητικά προσόντα που διαθέτει, μοιάζει να είναι η ιδανική για τον Απόλλωνα και την φιλοσοφία του.

Πέρυσι χρησιμοποιήθηκε σε 10 παιχνίδια και σε σχεδόν 11 λεπτά μ.ο. συμμετοχής είχε 2,8 πόντους και 1,4 ριμπάουντ. Ο Νίκος Βετούλας τον υπολογίζει για τις θέσεις «2» και «3».

Αυτό που του λείπει είναι η εμπειρία, όμως φέτος, με βάση την εικόνα που έχει δείξει στην προετοιμασία, αναμένεται να την αποκτήσει…


Στην Εθνική Εφήβων όταν ήταν στην Απολλωνιάδα