Σε καλύτερα επίπεδα κυμάνθηκε η φετινή τουριστική σαιζόν την καλοκαιρινή περίοδο στην Πάτρα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ξενοδόχων της πόλης.

Το φετινό καλοκαίρι είχε μεγαλύτερη προσέλκυση τουριστών στην Πάτρα σε σύγκριση με τις άλλες χρονιές, με την αχαϊκή πρωτεύουσα να απολαμβάνει και αυτή τα οφέλη της μεγάλης τουριστικής κίνησης που παρατηρήθηκε σε όλη την επικράτεια, όπως και στην Δυτική Αχαΐα, τα ξενοδοχεία της οποίας ακόμα και αυτή την περίοδο, τέλη  Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, είναι γεμάτα από τουρίστες.

Σε ότι αφορά την Πάτρα ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάτρας και ιδιοκτήτης του γνωστού ξενοδοχείου «Αστήρ»,  Ηλίας Μεντζελόπουλος, κάνει λόγο για μία αύξηση της τάξεως του 15%, σε σύγκριση με το περσινό καλοκαίρι.

Σε δηλώσεις του στο patrasevents.gr κ. Μεντζελόπουλος τονίζει: «Με δεδομένο ότι η Πάτρα δεν είναι ο κατεξοχήν προορισμός των τουριστών και ούτε θεωρείται τουριστικό μέρος, κάνοντας έναν μίνι απολογισμό τώρα που η καλοκαιρινή περίοδος πλησιάζει στο τέλος της, μπορούμε να πούμε ότι τα ξενοδοχεία της πόλης κινήθηκαν σε λίγο καλύτερα επίπεδα από τα περσινά.

Υπήρξε αύξηση των τουριστών κατά 15% σε σύγκριση με το περσινό καλοκαίρι και το σημαντικό είναι ότι έχουν μπει οι βάσεις, αλλά και υπάρχει και η δυναμική για να τα πάμε ακόμα καλύτερα του χρόνου.

Με δεδομένο όμως ότι ο τουρισμός είναι ένας ευαίσθητος τομέας που επηρεάζεται εύκολα από εξωτερικές συνθήκες και εξωγενείς παράγοντες οι οποίοι μεταβάλλονται καθημερινά, δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε και χρειάζεται να είμαστε πάντοτε σε εγρήγορση».