31 - Η Ναυμαχία του Ακτίου μεταξύ του Οκταβιανού και της συμμαχίας Μάρκου Αντωνίου και Κλεοπάτρας. Ο Οκταβιανός αναδεικνύεται νικητής και λίγο αργότερα αναλαμβάνει αυτοκράτορας της Ρώμης.

μ. Χ.

1829 - Υπογράφεται η Συνθήκη της Αδριανούπολης, η οποία σήμανε το τέλος του Ρωσοτουρκικού Πολέμου του 1828-1829. Με άρθρο της συνθήκης, ο Σουλτάνος επιβεβαιώνει την ανεξαρτησία της Ελλάδας.

1945 - Λήγει και επισήμως ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, με την παράδοση της Ιαπωνίας. Η επίσημη τελετή λαμβάνει χώρα επί του πολεμικού πλοίου «Μιζούρι» στ' ανοιχτά του κόλπου του Τόκιο.

1958 - Διεξάγεται η Μάχη στον Αχυρώνα, στο Λιόπετρι Αμμοχώστου, η φονικότερη από την έναρξη δράσης της ΕΟΚΑ για την απελευθέρωση της Κύπρου. Τέσσερις άνδρες της ΕΟΚΑ (Φώτης Πίττας, Ανδρέας Κάρυος, Ηλίας Παπακυριακού και Χρίστος Σαμάρας) πέφτουν ηρωικά μαχόμενοι, ενώ σκοτώνονται και τραυματίζονται αρκετοί βρετανοί στρατιώτες.

1966 - Ο Χρήστος Παπανικολάου κερδίζει το αργυρό μετάλλιο στο επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης με 5,05 μ. πίσω από τον Ανατολικογερμανό Βόλφγκανγκ Νορντβινγκ (5,10 μ.), μεγάλο αντίπαλό του σε όλες τις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

1999 - Περίπου 25 εκατομμύρια δραχμές συγκεντρώνονται από τα εισιτήρια του φιλικού αγώνα υπέρ των σεισμοπαθών της Τουρκίας, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την τουρκική Γαλατασαράι. Ο αγώνας έγινε στο γήπεδο της Τούμπας και νικήτρια αναδείχθηκε η τουρκική ομάδα με 2-0. Συγκίνηση σκόρπισε το ευχαριστήριο μήνυμα που απηύθυνε στα ελληνικά προς τους φιλάθλους ο πρόεδρος της Γαλατασαράι Φαρούκ Σουρέν, καθώς και η ανάρτηση πανό από τους τούρκους παίκτες με ευχαριστίες προς τον «αδελφό ελληνικό λαό». Πριν από τον αγώνα, μήνυμα φιλίας και έκκλησης για περαιτέρω βοήθεια απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Το παιχνίδι διηύθυνε ο σερραίος Ναούμ Μιντιούρης, ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και γι' αυτό τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα.