Αν είσαι κι εσύ εξαρτημένη από τον καφέ και μέχρι τώρα το θεωρούσες κάπως κακό για την υγεία σου, ήρθε η ώρα να μάθεις πως τελευταίες μελέτες έχουν δείξει ότι η καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό σου σε πολλαπλά επίπεδα, ίσως ακόμα σε περισσότερα από αυτά που μπορεί να σε βλάψει.

Δες παρακάτω τα τις 8 ευεργετικές ιδιότητες που μπορεί να έχει ο καφές στον οργανισμό σου και ένταξέ τον άφοβα στο διατροφικό σου πρόγραμμα σου καθημερινά.

-Στην μνήμη: Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, περίπου 2 κούπες καφέ μπορούν να βελτιώσουν μακροπρόθεσμα τη μνήμη σου. Αφού λοιπόν οι ρυθμοί ζωής είναι τόσο γρήγοροι που δεν είναι απίθανο και εσύ να ξεχνάς πράγματα, απλά φρόντισε να αυξήσεις την ποσότητα καφέ που καταναλώνεις καθημερινά.

-Στη διάθεση: Ύστερα από έρευνες του πανεπιστημίου του Harvard, οι γυναίκες που κατανάλωναν έως και 4 κούπες καφέ ημερησίως, είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κατάθλιψη από ότι οι υπόλοιπες, καθώς η καφεΐνη μπορεί να επηρεάσει ουσίες του εγκεφάλου όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη.

-Στο δέρμα: Σε μια έρευνα του 2012 διαπιστώθηκε πως ο κίνδυνος για την εμφάνιση καρκινωμάτων στο δέρμα μειωνόταν αισθητά σε άτομα που κατανάλωναν περισσότερες από 3 κούπες καφέ κάθε μέρα. Καθόλου άσχημος τρόπος για να φροντίσεις να προφυλαχθείς από την ασθένεια!

-Στην καρδιά: Αν καταναλώνεις 200 με 300 γραμμάρια καφεΐνης ημερησίως θα βελτιώσεις τη λειτουργία της καρδιάς σου, αφού την κάνει να λειτουργεί καλύτερα και το αίμα να κυκλοφορεί ευκολότερα την ώρα που εσύ απλά... ξεκουράζεσαι και απολαμβάνεις τον καφέ σου.

-Στην ενέργεια: Αν φροντίσεις να πιείς μια μικρή ποσότητα καφέ μια περίπου ώρα πριν από τη γυμναστική σου, θα σου δώσει περισσότερη ενέργεια και θα μπορέσεις να αποδώσεις σίγουρα καλύτερα αλλά και να αντέξεις για περισσότερη ώρα.

-Στο ενδεχόμενο διαβήτη: Σύμφωνα με ακόμα μια μελέτη του πανεπιστημίου του Harvard, πίνοντας 3 με 4 κούπες καφέ ημερησίως, μπορείς να μειώσεις έως και 33% το ενδεχόμενο να εμφανίσεις διαβήτη μακροπρόθεσμα.

-Στα πόδια: Αν φροντίζεις να πίνεις πάνω από 3 κούπες καφέ ημερησίως, μπορείς να μειώσεις τον κίνδυνο για την εμφάνιση ουρικής αρθρίτιδας έως και 59%, κυρίως στους άνδρες, καθώς η καφεΐνη συμβάλλει στα χαμηλότερα επίπεδα του ουρικού οξέος .

-Στο συκώτι: Εάν συνηθίζεις να πίνεις έως 3 κούπες καφέ τη μέρα, αυτό θα σε βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία του συκωτιού σου και θα μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών που σχετίζονται με αυτό, όπως η κίρρωση του ύπατος.