Στο… έλεος του θεού είναι οι κάτοικοι της ορεινής Αχαΐας, καθώς τόσο το Νοσοκομείο Καλαβρύτων, όσο και τα Κέντρα Υγείας της Χαλανδρίτσας, της Βλασίας και της Κλειτορίας, έχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα περιφερειακά ιατρεία του Μάνεση και της Δάφνης υπάρχουν μόλις δύο γιατροί, ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση και σε όλες στις υγειονομικές ομάδες της περιοχής.

Οι κάτοικοι των περιοχών της Κλειτορίας, του Ερύμανθου, της Τριταίας και των Καλαβρύτων είναι αναγκασμένοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να κάνουν  ιατρικές εξετάσεις, ενώ τις περισσότερες φορές οι ελλείψεις του προσωπικού και μάλιστα σε θέματα ειδικευμένων γιατρών, είναι τέτοιες που αναγκάζονται να έρθουν στην Πάτρα.

Το υπουργείο προσπάθησε να δώσει κίνητρα στους γιατρούς ώστε να υπηρετήσουν ως επικουρικοί στο ΕΣΥ στις "άγονες" αυτές περιοχές, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει τίποτα. Οι περισσότεροι από τους γιατρούς που βρίσκονται στις περιοχές κάνουν απλά  το αγροτικό τους.

Το θέμα των ελλείψεων στις υγειονομικές μονάδες της ορεινής Αχαΐας έχει προκαλέσει αίσθηση με τον βουλευτή Νίκο Τσούκαλη να καταθέτει σχετική ερώτηση για το αν προτίθεται το υπουργείο να προσλάβει επικουρικούς γιατρούς. Πάντως μέχρι να απαντήσει το υπουργείο στην ερώτηση του βουλευτή η κατάσταση στην ορεινή Αχαΐα στο θέμα της παροχής υπηρεσιών των υγειονομικών μονάδων χαρακτηρίζεται το λιγότερο έκρυθμη.