Η αντίστροφη μέτρηση για το 40ο Φεστιβάλ – Οδηγητή της ΚΝΕ στην Πάτρα έχει ξεκινήσει, με τους διοργανωτές να ετοιμάζουν και φέτος μία μεγάλη εκδήλωση πολιτικού και πολιτιστικού περιεχομένου. Το φεστιβάλ θα γίνει και φέτος στον χώρο του ΑΤΕΙ Πάτρας, στο Μπεγουλάκι, στις 12 και 13 Σεπτέμβρη και θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, πολιτικές ομιλίες και παράλληλες δράσεις για τους δεκάδες επισκέπτες του.

Σε ότι αφορά το πολιτικό περιεχόμενο της όλης εκδήλωσης, το Σάββατο στις 13 του μήνα, θα υπάρξει ομιλία του μέλους της πολιτικής γραμματείας και της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, Νίκου Σοφιανού.

Στο καλλιτεχνικό μέρος των εκδηλώσεων στη σκηνή ανεβαίνουν και φέτος σημαντικά ονόματα του καλλιτεχνικού πενταγράμμου, μεταξύ αυτών του Πατρινού συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου και της ερμηνεύτριας Ρίτας Αντωνοπούλου.

Παράλληλα στο φεστιβάλ θα έρθει για να τραγουδήσει μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της Ελλάδος, η Γλυκερία, ενώ μαζί θα εμφανιστούν και καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, αλλά και αγαπημένοι τραγουδιστές της νεολαίας, όπως ο Μύρωνας Στρατής και ο Ησαίας Ματιάμπα (είχαν εμφανιστεί και πέρυσι).

Μαζί με αυτούς στην νεανική σκηνή του φεστιβάλ θα τραγουδήσουν και νεαροί καλλιτέχνες, όπως οι Στέλιος Μαγαλιός και Πάνος Βιντζηλαίος. Η είσοδος θα είναι 4 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι το αντίστοιχο φεστιβάλ της ΚΝΕ που είχε γίνει στον χώρο των ΑΤΕΙ πέρυσι με καλλιτέχνες όπως ο Μανώλης Μητσιάς, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Αγάθωνας, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και αρκετοί ακόμα είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία με χιλιάδες κόσμου να το παρακολουθούν.

Οι αφίσες έχουν κυκλοφορήσει εδώ και καιρό στους δρόμους της πόλης, ενώ το σύνθημα δεν αλλάζει, παραμένει το ίδιο και είναι διαχρονικό, μέσα από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη («ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο»): «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/9 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

- Μουσικό-θεατρικό αφιέρωμα «ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον…οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν» από το συγκρότημα της ΚΝΕ

- Συναυλία με τον Θάνο Μικρούτσικό και τη Ρίτα Αντωνοπούλου

- Λαικό Γλέντι 

ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Ημέρα αφιερωμένη στην πάλη ενάντια στο φασισμό

- Επίδειξη χορού με θέμα “Εικόνες από το φασισμό"

- Επίδειξη παραδοσιακών χορών από το νεανικό συγκρότημα του Δήμου Πάτρας

- Συναυλία με νεανικά συγκροτήματα

- Συναυλία με τους Afazza-MΕΓΑ

- Συναυλία με τους Στέλιο Μαγαλιό και Παναγιώτη Βιτζηλαίο 

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ

Επίδειξη tae kwo doαπό τον αθλητικό σύλλογο “ΕΚΡΗΞΗ ΠΑΤΡΩΝ” 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/9 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

- Συναυλία-αφιέρωμα στα 40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή από το συγκρότημα της ΚΝΕ

- Κεντρική Ομιλία με τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ

- Συναυλία με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη

- Λαικό Γλέντι με την Γλυκερία 

ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

- Σατηρικό σκετς από μαθητές με θέμα “Μία ημέρα μέσα και έξω από την τάξη”

- Συναυλία με νεανικά συγκροτήματα

- Συναυλία με Μύρωνα Στρατή και Ησαία Ματιάμπα 

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

Καλλιτεχνικό Εργαστήρι 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ

Επίδειξη ελευθέρας πάλης 

ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 

ΕΚΘΕΣΗ

“Αλήθειες και Ψέµατα για το σοσιαλισµό” Πλούσιο φωτογραφικό υλικό και video που αναδεικνύoουν την αλήθεια για τη σοσιαλιστική οικοδόµηση, τα τεράστια επιτεύγµατα που κατακτήθηκαν για τους λαούς

*θα υπάρχουν οργανωµένες ξεναγήσεις στο χώρο της έκθεσης 

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

Παράσταση καραγκιόζη

Θεατρικό παιχνίδι με παιδικά βιβλία των εκδόσεων της “Σύγχονης Eποχής”