Ο λαϊκός τύπος που είχε συνδεθεί περισσότερο από κάθε άλλον με το Καρναβάλι της Πάτρας στα χρόνια του μεσοπολέμου ήταν η Γιαννούλα η κουλουρού. Ήταν μια μεσόκοπη τότε γυναίκα,αγνώστου καταγωγής και πατρότητος που τώρα γίνεται και ταινία...

Mια «άλλη» Γιαννούλα Κουλουρού, με το πρόσωπο της βραβευμένης ηθοποιού Υβόννης Μαλτέζου, έρχεται στην Πάτρα σε λίγες μέρες.

Από τις 8 Σεπτεμβρίου και για ένα τριήμερο, αναμένονται τα γυρίσματα της νέας ταινίας μικρού μήκους του διακεκριμένου σκηνοθέτη και κινηματογραφιστή Παναγιώτη Φαφούτη, με συμπαραγωγό τον ΟΛΠΑ και τη στήριξη των Superfast και του ναυτιλιακού πρακτορείου Fast Travel των Παρθενόπουλου-Φιλοπούλου. Αναζητούνται μάλιστα έως και 60 κομπάρσοι!


H ιστορία που θα ξεδιπλωθεί μέσα σε 7 λεπτά μόλις, θα είναι διασκευασμένη και «πειραγμένη», αφού με αφετηρία τη Γερμανού και την παλιά πόλη θα περνάει στο σήμερα, στους τωρινούς εμπορικούς δρόμους της Πάτρας, με τον κόσμο να κυκλοφορεί κανονικά, αλλά κυρίως θα εξελιχθεί στο λιμάνι –έμβλημα της πόλης μας.

Η Γιαννούλα περιμένει εδώ και 40 χρόνια τον αρραβωνιαστικό της και έχει καταντήσει γραφικό αξιοθέατο. Οι επιβάτες των πλοίων και οι περαστικοί την παρατηρούν, τη λυπούνται , τη φωτογραφίζουν ενώ εκείνη πάντα περιμένει το πλοίο της αγάπης……. μάταια. Το φινάλε όμως θα είναι αναπάντεχο. Ενα σχόλιο στα σύγχρονα κοινωνικά στερεότυπα και τις προκαταλήψεις, γιατί τελικά σήμερα τίποτα δεν παραμένει αγνά μελό και ρομαντικά παρανοικό, ακόμα και τα φαινόμενα απατούν! Τί ρόλο παίζει στη σύγχρονη, αγοραία εποχή της κρίσης, η Γιαννούλα που σαρκάζουμε;

Για τα γυρίσματα όπως διαβάσαμε στο pressmedoll έχει επιστρατευτεί ένα σπίτι φιλων συμπολιτών στην περιοχή του Carrefour, ενώ εξωτερικά θα γίνουν λήψεις στην άνω πόλη, στα προσφυγικά της παραλίας, στην Αγίου Νικολάου, στην κεντρική προβλήτα και μέσα στο πρακτορείο της Super Fast.

Στο κάστινγκ βοηθάει η Νεφεντίνα Μοσχόβου και αναζητούνται κομπάρσοι από τους κόλπους του ΔΗΠΕΘΕ και την καρναβαλική «κοινότητα». Ξέρουμε ήδη πως θα λάβει μέρος ως εραστιτέχνης ηθοποιός ο Ηρακλής Τζαβέλας και αναζητείται εκείνος που θα υποδυθεί τον καπετάνιο του πλοίου.

Τη μουσική του φιλμ θα υπογράψει η γνωστή ερμηνεύτρια – συνθέτης Μαριέτα Φαφούτη, τα κοστούμια η Δανάη Αναγνώστου και τη φωτογραφία ο Γιώργος Παπανδρικόπουλος. Πιθανός τίτλος «Τζοάνα».