Εντατικές είναι οι έρευνες σε Κορινθία και Αργολίδα για την ανακάλυψη του κρησφύγετου και της γιάφκας των ασύλληπτων μελών της ομάδας Μαζιώτη που φέρεται από την αντιτρομοκρατική να διέπραξε τη ληστεία στο Δίστομο.

Η ύπαρξη κρησφύγετου και γιάφκας προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους μέχρι αυτή τη στιγμή οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής. Συγκεκριμένα, το σκάφος που χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν από τη Βοιωτία είχε κλαπεί στις 22 Αυγούστου του 2012 από το λιμάνι της Καλαμάτας. Ο ιδιοκτήτης του είχε κατέβει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για διακοπές με την οικογένειά του. Παράλληλα το ασημί τζιπ που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία στο Δίστομο είχε κλαπεί το 2012 από την Αττική.

Αυτά τα γεγονότα όπως αναφέρει το newsit δείχνουν στους αστυνομικούς ότι οι τρομοκράτες είναι σε θέση να κρύβουν τα κλεμμένα οχήματα και σκάφη σε σημεία που δεν μπορούν να προσεγγίσουν ή να ανακαλύψουν οι αστυνομικοί και σίγουρα όχι σε πόλη.


Ληστεία στο Δίστομο

Το μεγάλο χρονικό διάστημα της κλοπής του αυτοκινήτου μέχρι τη ληστεία και το γεγονός οτι από τις κάμερες στα διόδια των εθνικών οδών που εξέτασαν οι αστυνομικοί και σε βάθος χρόνου, δεν είδαν το κλεμμένο αυτοκίνητο να κινείται σε εθνικές οδούς και αυτό τους κάνει να πιστεύουν οτι στο Δίστομο έφτασαν μέσω της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου.Παρά το γεγονός ότι η αντιτρομοκρατική δεν έχει πολλά στοιχεία στα χέρια της, εκτιμάται ότι στη ληστεία συμμετείχε ο καταζητούμενος συνεργός του Μαζιώτη Γιώργος Πετρακάκος αλλά και 44χρονος ποινικός με καταγωγή από την Πελοπόννησο ο οποίος γνωρίζει την περιοχή “σαν την παλάμη του”.

Ο συγκεκριμένος καταζητούμενος - δραπέτης έχει στοχοποιήσει από την αντιτρομοκρατική τα τελευταία 3 χρόνια όταν άρχισαν οι απανωτές ληστείες στην Πελοπόννησο από το δίκτυο Μαζιώτη.


Ληστεία σε τράπεζα στο Δίστομο - MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ