Βρέθηκε αγοραστής για το σπίτι του εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά, στην Πάτρα, στην οδό Κορίνθου 241.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το νεοκλασικό ακίνητο μέσα στο οποίο γεννήθηκε ο μεγάλος μας ποιητής και έζησε τα πρώτα του παιδικά χρόνια, θα πουληθεί σε Πατρινό ομογενή επιχειρηματία που διαμένει στις ΗΠΑ.

Οι συζητήσεις μάλιστα βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία και μέσα στο επόμενο διάστημα θα πέσουν και οι σχετικές υπογραφές.

Το κτίριο έτσι το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο, καθώς δεν μπόρεσε να αξιοποιηθεί από τους φορείς της περιοχής μας, με τις κατά καιρούς προσπάθειες του Δήμου να το πάρει στην κυριότητα του να καταλήγουν σε ναυάγιο, αναμένεται να διατηρηθεί και να ανακαινιστεί πλήρως από τον νέο του αγοραστή.

Σημαντικό ρόλο στην όλη αγοροπωλησία έπαιξαν οι προσπάθειες των μελών του Συλλόγου Καλών Τεχνών «Κωστής Παλαμάς» και ειδικότερα του προέδρου, Θόδωρου Μαλλιά και του γενικού γραμματέα, Γιάννη Λιβαθηνού. Ωστόσο, την επαφή μαζί τους την έκανε ο ίδιος ο Πατρινός ομογενής επιχειρηματίας που έμαθε για την πώληση του κτιρίου από το διαδίκτυο.

Το ιστορικό κτίριο αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν για χρόνια εγκαταλελειμμένο και ξεχασμένο από όλους, ενώ λόγω της εγκατάλειψης αυτής έχει υποστεί σημαντικές φθορές από το πέρασμα του χρόνου. Είναι ένα πάντως ένα από λιγοστά νεοκλασικά κτίρια που έχουν απομείνει στο κέντρο της πόλης, ένα από τα κτίρια εκείνα που αποτυπώνουν την εικόνα αίγλης που είχε η Πάτρα, σε μία αρκετά πλέον μακρινή εποχή.