Αύγουστο μήνα με αρκετούς Πατρινούς να παραθερίζουν και άλλους να έχουν πάει τις διακοπές τους, αφήνοντας τα σπίτια τους στο έλεος των ληστών και των διαρρηκτών.

Πράγματι, θερίζουν οι διαρρήξεις τον Αύγουστο στην Πάτρα και είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο την Τρίτη έγινε τρεις συλλήψεις για διαφορετικές περιπτώσεις, σε άτομα που είχαν δράσει και τις προηγούμενες ημέρες, κάνοντας την κλοπή επάγγελμα.

Ο λόγος για έναν 32χρονο, έναν 20χρονο και έναν 19χρονο που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, εις  βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση,  το βράδυ της Τρίτης, ο 20χρονος διέρρηξε διαμέρισμα πρώτου ορόφου 56χρονης ημεδαπής, στην Πάτρα, αλλά έγινε αντιληπτός από περίοικους και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ που προσέτρεξαν στο σημείο.

Από την έρευνα που έγινε προέκυψε ότι, ο δράστης είχε διαπράξει, το τελευταίο τρίμηνο, άλλες οκτώ κλοπές σε διαμερίσματα και οικίες στην Πάτρα, αφαιρώντας κυρίως κοσμήματα, ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη καθώς και χρηματικά ποσά, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση το βράδυ της Τρίτης, ο 19χρονος διέρρηξε διαμέρισμα 48χρονου ημεδαπού, στην Πάτρα και αφαίρεσε κοσμήματα και τιμαλφή συνολικής αξίας 300 ευρώ. Κατά την διαφυγή του έγινε αντιληπτός από τον παθόντα και συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών που περιπολούσαν στην περιοχή.

Στην κατοχή του βρέθηκαν τα κοσμήματα που είχε αφαιρέσει λίγη ώρα πριν και αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στον παθόντα.  Από την αστυνομική έρευνα που έγινε προέκυψε ότι, ο 19χρονος, είχε διαπράξει το τελευταίο μήνα, τρεις  ακόμα κλοπές σε οικίες στην περιοχή της Πάτρας, αφαιρώντας κυρίως κοσμήματα και χρήματα συνολικής αξίας 4.500 ευρώ.

Κατά τη σύλληψη του, ο 19χρονος δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας προκειμένου να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης, ενώ από τον έλεγχο προέκυψε ότι, είχε δραπετεύσει, λίγους μήνες πριν, από ίδρυμα Κράτησης Ανηλίκων Βόλου, όπου κρατούνταν.

Στην τρίτη περίπτωση αργά το απόγευμα της Τρίτης στο Ρίο Πατρών, ο 32χρονος διέρρηξε όχημα σπάζοντας το παράθυρο του. Κατά τη διαφυγή του έγινε αντιληπτός από περίοικους και συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης μετά από άμεση κινητοποίηση.

Από την αστυνομική έρευνα που έγινε προέκυψε ότι, ο 32χρονος είχε διαπράξει με τον ίδιο τρόπο, τέσσερις ακόμα κλοπές σε χώρους στάθμευσης του νοσοκομείου και άλλων καταστημάτων της περιοχής αφαιρώντας έγγραφα, πιστωτικές κάρτες, ενδύματα και μηχανήματα συνολικής αξίας 1.500 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, ο 20χρονος και ο 19χρονος έχουν απασχολήσει στο πρόσφατο παρελθόν, τις αστυνομικές Αρχές για συναφή αδικήματα και είχαν επιβληθεί στον 20χρονο περιοριστικοί όροι και απαγόρευση εξόδου από τη Χώρα.  Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε άλλα παρόμοια αδικήματα. Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.