Η Γέφυρα Α.Ε. μετά την αυτοκτονία του 49χρονου δασκάλου το πρωί της Πέμπτης, αποφάσισε μετά από ώριμη σκέψη να αναβάλει την μουσική εκδήλωση «Βόλτα στο φεγγάρι» που είχε προγραμματίσει για το βράδυ της Κυριακής, στις 10 του μήνα με φόντο την Πανσέληνο.

Ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. Γιάννης Φρέρης σε ανάρτηση του στο blog «mazi-gefyra» τονίζει τα εξής:  «Το θλιβερό γεγονός μιας αυτοχειρίας μας οδήγησε σε προβληματισμό γύρω από το ενδεχόμενο αναβολής της προγραμματισμένης εκδήλωσης για την Κυριακή της αυγουστιάτικης πανσελήνου.

Το δίλημμα μεταξύ σιγής για την απώλεια μιας ζωής και μουσικής προς τιμήν της ίδιας της ζωής -που συνεχίζεται και θα νικήσει- είναι σοβαρό και δύσκολο.
Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να σεβαστούμε και τις δύο παραμέτρους. Να υπάρξει σιγή την Κυριακή 10/8 στο κατάστρωμα της Γέφυρας, για να υπομνησθεί ότι όταν χάνεται ένας από τους διπλανούς μας, είναι γιατί χάνεται η «γέφυρα» που τον ενώνει με κάποιους από εμάς.

Να υπάρξει όμως μουσική σε άλλο χώρο και χρόνο, για να γιορταστεί η ζωή που μοιραζόμαστε όταν χτίζουμε γέφυρες μεταξύ μας, με τρόπο που να μη μένει κανείς μόνος.Με βάση αυτό το σκεπτικό, η μουσική επένδυση του περιπάτου στη Γέφυρα -κάτω από την πανσέληνο- τίθεται εκτός προγράμματος. Διατηρείται ωστόσο ο διακοσμητικός φωτισμός που έχει καθιερωθεί για το αυγουστιάτικο φεγγάρι, αφού διατηρείται το δικαίωμα όλων μας να σηκώνουμε τα μάτια στην πανσέληνο κατά τη διάρκεια μιας όμορφης βόλτας πάνω στη Ζεύξη.

Τέλος, επεξεργαζόμαστε τον καταλληλότερο εναλλακτικό τρόπο για να τεθεί προσεχώς η μουσική που χάνεται από το βράδυ της Κυριακής, στη διάθεση της ανθρώπινης αλληλεγγύης, η οποία είναι απαραίτητη για να στέκονται όρθιες οι μεταξύ μας γέφυρες, νοηματοδοτώντας κάποια άλλη εκδήλωση της δεκαετηρίδας της μεγάλης μας Γέφυρας».