Δέκα καλοκαίρια, δέκα Αυγούστους και δέκα πανσελήνους… «μετά». H Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» την Κυριακή στις 10 Αυγούστου γιορτάζει τον ερχομό της πανσελήνου, αλλά και το «κλείσιμο» των 10 χρόνων από την λειτουργία της  διοργανώνοντας μία μοναδική μουσική βραδιά για μία «Βόλτα στο Φεγγάρι».

Το event θα πραγματοποιηθεί, στον δυτικό πεζόδρομο της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης». Από τις 8:30μμ -στον πεζόδρομο της Γέφυρας που «βλέπει» την Πάτρα- θα παραταχθούν πολλά και διαφορετικά μουσικά σχήματα (μπάντες, ορχήστρες, κομπανίες) με εξαιρετικούς μουσικούς από το ερασιτεχνικό δυναμικό της περιοχής, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμα των ανθρώπων της Γέφυρας.

Θα παίζουν και θα τραγουδούν, ντύνοντας με ρεφραίν τις μελωδίες και με κέφι τις στιγμές, πριν αυτές μετατραπούν σε αναμνήσεις από τη Ζεύξη.


Γιατί όλοι δικαιούμαστε μοναδικές, ξεχωριστές αναμνήσεις από έναν ελληνικό Αύγουστο και όλοι δικαιούμαστε να σηκώσουμε τα μάτια ψηλά για να αντικρίσουν το φεγγάρι ολόγιομο.

Γιατί κάποιοι διατηρούν την ανάμνηση του βραδινού περπατήματος 40.000 πολιτών πάνω στο κατάστρωμα της Γέφυρας, λίγες μέρες πριν τα εγκαίνιά της. Το ίδιο απόγευμα είχε περάσει η ολυμπιακή φλόγα των αγώνων της Αθήνας.

Γιατί κάποιοι άλλοι διατηρούν αναμνήσεις από λιγότερο μαζικά ή και εντελώς ιδιωτικά τους περάσματα, με ή χωρίς πανσέληνο. Γιατί την πανσέληνο μόνο με την μουσική μπορεί να την φτάσεις για να χορέψεις πάνω της. Απλώνοντας την γέφυρα των ονείρων και της φαντασίας.