Από τις 20 Αυγούστου έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015 θα διαρκέσει η κυνηγετική περίοδος. Αυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Κατ' εξαίρεση επιτρέπεται το κυνήγι του αγριοκούνελου μέχρι τις 10 Μαρτίου 2015.

Όπως έγινε γνωστό υπάρχουν τρεις κατηγορίες αδειών κυνηγιού: η τοπική, η περιφερειακή και η γενική. Η πρώτη ξεκινάει από 10 ευρώ και φτάνει περίπου στα 107 ευρώ. Η δεύτερη ξεκινά από 30ευρω και φτάνει τα 127 ευρώ, ενώ η γενική άδεια ξεκινά από 60 ευρώ και φθάνει μέχρι τα 157 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι τιμές των αδειών καθορίζονται ανάλογα με την έκταση που μπορεί να κυνηγήσει ένας κυνηγός και τα τέλη της τοπικής κυνηγετικής ομοσπονδίας. Η ετήσια συνδρομή των κυνηγών στις αναγνωρισμένες κυνηγετικές οργανώσεις είναι 60 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται απαγορεύεται το κυνήγι, μεταξύ άλλων, στα μόνιμα καταφύγια άγριας ζωής, στα εκτροφεία θηραμάτων, σε απόσταση 300 μέτρων από τις ακτές και σε ζώνη πλάτους 500 μέτρων κατά μήκος της χερσαίας μεθοριακής γραμμής. Να σημειωθεί ότι η εκγύμναση των κυνηγόσκυλων επιτρέπεται αποκλειστικά στους περιορισμένους χώρους εκγύμνασης που καθορίζονται από τις δασικές αρχές.

Επίσης προς αποφυγή ατυχημάτων κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριογούρουνου, λαγού, μπεκάτσας και ορτυκιού οι κυνηγοί είναι υποχρεωμένοι να φορούν γιλέκο φωσφορίζοντος χρώματος πορτοκαλί. Σε ό,τι αφορά το κυνήγι αγριογούρουνου, αυτό επιτρέπεται σε ομάδες μέχρι 10 κυνηγών με δικαίωμα θήρευσης μέχρι πέντε ατόμων ανά ομάδα και έξοδο.